Gemeente Arnhem

Opening aanbouw Pieter de Jongschool
De Pieter de Jongschool, locatie Pythagorasstraat, heeft vier extra lokalen in gebruik genomen. De aanbouw wordt officieel geopend op woensdag 12 oktober a.s. Het programma begint om 11.00 uur bij de hoofdingang van de school.

De opening staat helemaal in het teken van de Kinderboekenweek, dit jaar met het thema Toveren en magie. Na de openingsactiviteit krijgen de onderbouwleerlingen toverles van de oudere kinderen. Voor de volwassenen zal er gelegenheid zijn tot het maken van een praatje en er is koffie en thee. Daarnaast kunnen bezoekers het gebouw bekijken.

Aanleiding
Rijkerswoerd kampt al lange tijd met een tekort aan leslokalen. In de afgelopen jaren zijn maatregelen getroffen om dit tekort op te lossen. Eén van die maatregelen betreft het plaatsen van noodlokalen. Op termijn zullen deze noodlokalen verdwijnen. Er blijft echter nog een structurele behoefte aan permanente lokalen. Daarom is er onder andere een uitbouw aan de Pieter de Jongschool gerealiseerd van vier leslokalen en wordt in 2006 de nieuwe bredeschool aan de Gandhiweg/E.Bröntesingel geopend. (11-10-2005)