ProRail

Persbericht

11-10-2005

Nieuwe spooronderdoorgang in Wijhe

In opdracht van ProRail start aannemer Ballast Nedam woensdag 12 oktober met de bouw van een onderdoorgang onder het spoor ter hoogte van de Lt. Andersonstraat in Wijhe. De oplevering van de nieuwe spooronderdoorgang vindt eind oktober 2006 plaats. Tot en met het einde van oktober werkt de aannemer aan de fundering van de onderdoorgang en treft hij voorbereidingen voor het uitgraven van de tunnelkuip, het gat waarin later de betonnen tunneldelen worden ingeschoven. Hiervoor start hij deze week met heiwerkzaamheden en brengt hij stalen damwanden in de grond aan de oostelijke zijde van het spoor.
Vervolgens start hij begin november met het uitgraven van de tunnelkuip en het bijbehorende grondwerk. Vanaf medio november worden naast het spoor de betonnen tunneldelen opgebouwd. Alle voornoemde werkzaamheden worden in april 2006 afgerond. Het inschuiven van de tunneldelen en de verdere afbouw van de onderdoorgang vindt plaats in de periode april tot en met oktober 2006.
ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden.
Â

Verbetering veiligheid

De spooronderdoorgang in de Lt. Andersonstraat is één van de nog ontbrekende stukken in âDe Omloopâ, de nieuwe zuidelijke rondweg om Wijhe. Met de komst van de tunnel verdwijnt op die plaats de spoorwegovergang. Ook komen de overwegen Kerkpadsblok en Withuisweg te vervallen.
ProRail verbetert daarmee de veiligheid op het spoor tussen Deventer en Zwolle.
Â
Â

Â