Stadsdeel Zeeburg

Najaarsschoonmaak 2005

Programma

De Najaarsschoonmaak staat voor uw deur. Tussen 12 en 19 oktober 2005 maakt stadsdeel Zeeburg de Indische Buurt extra schoon. Samen met bewoners, ondernemers, Ymere, De Dageraad en Eigen Haard Olympus Wonen, de scholen, Opbouwwerkers en Buurtconciërges wordt gewerkt aan een schonere Indische Buurt.

De Najaarsschoonmaak is als actie van het project Intensivering Schoon, Heel en Veilig onderdeel van de inspanningen voor de vernieuwing van de Indische Buurt. Met financiële steun van de Europese Unie wordt tot en met 2005 extra ingezet op voorlichting, schoonmaken, handhaven van de openbare ruimte en avondtoezicht. In 2004 hadden de voor- en najaarsschoonmaak vooral tot doel iedere bewoner en winkelier bewust te maken van de noodzaak dat de Indische Buurt alleen schoner en dus leefbaarder wordt als zij zelf hun steentje bijdragen. Dit heeft volgens de metingen in 2004 geleid tot schonere straten. De Najaarsschoonmaak in 2005 is daarom gericht op het bewustzijn van bewoners (jong en oud) en winkeliers dat het schoner aan het worden is, mede door hun eigen inspanningen.

Meer over alle acties van de najaarsschoonmaak leest u in het programma. Een paar acties zijn hier uitgelicht:

Start Jongeren Zwerfvuilteams
Op woensdag 12 oktober starten om 14.00 uur de eerste jongeren zwerfvuilteams vanaf het Makassarplein. De jongeren zijn tussen de 7 en 12 jaar oud. Heeft u kinderen van deze leeftijd en wilt u samen met hen een zwerfvuilteam starten, vraag dan het inschrijfformulier aan op (020) 608 0837 (de kinderen krijgen hiervoor een zakcentje).

Informatiebus
Tijdens de Najaarsschoonmaak staat bij alle acties in de Indische Buurt een informatiebus. In deze bus krijgt u o.a. informatie over uw buurt en woning. Bij een kopje koffie kunt u uw ideeën kwijt over het schoonhouden van de straat. De standplaatsen van de bus vindt u in het programma.

Alleen met uw hulp wordt de Indische Buurt schoner! Als iedereen zich aan de afvalregels houdt, wordt de Indische Buurt schoon. Zonder uw hulp, lukt dit niet. Als u de regels niet precies weet, kijk dan in de afvalwijzer. Of bel op werkdagen gratis met de stadsdeelwerf op 0800 933 2874.

Adoptieplan
U kunt ook iets extras doen! Als adoptiebewoner kunt u een afvallocatie adopteren bij u in de buurt. Al 136 Zeeburgers zijn adoptiebewoner en profiteren van de speciale grofvuilregeling. Lees hier meer over het adoptieplan of bel gratis voor informatie naar 0800 933 2874.

Meer info vindt u in het dossier Indische Buurt, schone buurt.