Gemeente Delfzijl

opening wandelpromenade

Officiële opening wandelpromenade

11 oktober 2005

De vernieuwde en verlengde wandelpromenade vanaf de sluis bij Farmsum naar de Keerweer brug zal woensdag 12 oktober officieel worden geopend door wethouder Marian Scharft op de Damsterkade ter hoogte van de Kerkstraat.

De openingshandeling zal worden verricht door mevrouw Scharft en mevrouw Jill Buchan, projectmanager van de Schotse haven Aberdeenshire.

Samen met Aberdeenshire en de Duitse havenplaatsen Nordenham en Brake is Delfzijl de zogeheten Lead Partner in het Project RevitHar. Doel van dit project is om de kadescheidingen in havensteden weer beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers.

Revithar bestaat uit vijf deelprojecten waarvan de eerste - herinrichting van de Nieuweweg - inmiddels is gerealiseerd. De wandelpromenade is het tweede deelproject. Het herstel van een deel van de vestingmuur; een nieuwe route over de sluis bij Farmsum en de nieuwe zeevaartschool met nautisch centrum, zullen nog volgen.

Voor het RevitHar project is ⬠7,2 miljoen Europees geld beschikbaar. Delfzijl ontvangt hiervan ⬠1,2 miljoen en doet daar eenzelfde bedrag bij.

Laatst gewijzigd: 12-9-2005