Nieuwe organisatie Grassroots Projects werkt aan solidariteit zonder grenzen

Persbericht

van Grassroots Projects
Amsterdam, 10 oktober 2005 - De gloednieuwe Nederlandse vrijwilligersorganisatie Grassroots Projects zal komende woensdag 12 oktober voor het eerst de publiciteit opzoeken. Het is de dag dat Columbus 513 jaar geleden Amerika ontdekte. Nog altijd worden inheemse bevolkingsgroepen geconfronteerd met uitbuiting, discriminatie en moord. Grassroots Projects biedt solidaire en actieve steun aan de inheemsen in opstand. In Paradiso in Amsterdam zal Grassroots Projects op 12 oktober een presentatie verzorgen over de steun aan de Zapatistas in Chiapas, Mexico, tijdens het Festival van het Latijns Amerikaans verzet. Grassroots Projects staat voor solidariteit zonder grenzen en neemt in tegenstelling tot organisaties als Novib en Artsen Zonder Grenzen wel een politiek standpunt in.
Oprichter Christiaan Verweij: ,,Na mijn opleiding community health ben ik om me heen gaan kijken bij welke organisatie ik zou willen werken. Maar al snel werd het me duidelijk dat het veel beter is om een eigen organisatie op te richten die daadwerkelijke steun geeft aan de onderdrukte armen in opstand. Veel inheemse bevolkingsgroepen worden onder de voet gelopen en hebben onze hulp en solidariteit dringend nodig.''
Woensdag 12 oktober vindt in Paradiso, Amsterdam de presentatie van de organisatie plaats. Enkele projecten die al op stapel staan zijn:


* Logistieke hulp bieden bij de realisering van twee waterprojecten in Chiapas, Mexico.

* Financiele hulp bij de organisatie van workshops en een filmtour in El Pet�n, Guatemala, met als doel de boeren te trainen in hun strijd tegen de aanleg van een grote waterstuwdam in het teken van het Plan Puebla Panama.

De vrijwilligers die actief zijn voor de gloednieuwe organisatie doen dit geheel vrijwillig. Alle donaties gaan voor 100 procent naar projecten toe!
____________________

Noten voor de pers