Gemeente Hoogeveen

Afzender: De Grittenborg (directie) en gemeente Hoogeveen (college van B&W)

Ook ruimte voor tbs-plaatsen in De Grittenborg

De penitentiaire inrichting De Grittenborgh in Hoogeveen gaat samenwerken met tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Vanaf 2006 zijn 20 tbs-plaatsen beschikbaar in De Grittenborg. Het gaat in Hoogeveen om tbsâers die worden voorbereid op hun tbs-behandeling. De daadwerkelijke behandeling vindt plaats in Veldzicht. Vrijdag 14 oktober is er een inloopuur voor omwonenden, van 16.30 tot 17.30 uur in buurtcentrum De Weideblik.

Ook elders in het land gaan tbs-klinieken en gevangenissen samenwerken. De landelijke maatregel is gericht op het oplossen van knelpunten in de huisvesting van tbs-gedetineerden. Meer informatie is te vinden op de website van het ministerie van Justitie: www.minjus.nl/pers/persberichten.

De tbs-plaatsen in De Grittenborg zijn bestemd voor veroordeelden die gemotiveerd worden mee te doen aan een tbs-behandeling. Het gaat om mensen die een misdrijf hebben gepleegd en ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard. Tijdens de periode in Hoogeveen is een verlofregeling niet aan de orde. Meer informatie over tbs is te vinden op de website van de justitiële inrichtingen: www.dji.nl.

Tijdens het inloopuur in De Weideblik vrijdag kunnen omwonenden en andere belangstellenden eventuele vragen stellen en een toelichting krijgen op de plannen. Bij het inloopuur is De Grittenborg vertegenwoordigd, de gemeente en Buurtbeheer.

---

11 oktober 2005