Deutsche Post Verstevigt 2e Positie Op Nederlandse Postmarkt

Citigate pr force

Meerderheidsbelang voor Deutsche Post in MailMerge


WORMERVEER, woensdag 12 oktober 2005 -MailMerge maakt, als gevolg van een meerderheidsbelang, per vandaag onderdeel uit van de Deutsche Post familie in Nederland. De oprichters - het huidige management van MailMerge - behouden een minderheidsaandeel. MailMerge is hiermee onderdeel van de combinatie van Deutsche Post bedrijven in Nederland, te weten: Selekt Mail Nederland, Interlanden, Selektvracht en DHL Global Mail.

De dienstverlening en aansturing van MailMerge zal door deze overname niet veranderen. Het in Wormerveer gevestigde bedrijf biedt bedrijven en non-profit instellingen een efficiënte manier om hun post aan het bedrijfsleven van A tot Z te laten verzorgen en bezorgen. Specialisme van MailMerge is het beleveren van postbussen op de postkantoren van TPG Post. Er is naast TPG Post geen andere partij in de Nederlandse markt dan MailMerge die met eenzelfde frequentie postbussen belevert.

MailMerge heeft aan het begin van dit jaar de verwachting uitgesproken zo'n veertig miljoen poststukken te bezorgen in 2005. Op dit moment ligt het postbedrijf voor op schema. MailMerge werkte al sinds eind 2003 nauw samen met de Deutsche Post bedrijven, vooral met Selekt Mail Nederland. Inmiddels hebben zij een gezamenlijk marktaandeel van 9 à 10% van het geliberaliseerde deel van de postmarkt. Deutsche Post verstevigt hiermee haar nummer 2 positie op de Nederlandse postmarkt.

Voor de ondernemers die MailMerge niet alleen hebben opgericht, maar ook vandaag nog het management vormen, is dit een belangrijke stap in de ontwikkeling van de onderneming. Peter Buis, directeur: 'Voor onze klanten en onze medewerkers is dit belangrijk. Als onderdeel van de Deutsche Post familie kunnen wij onze klanten een nóg bredere portfolio aan dienstverlening bieden en garanderen wij onze medewerkers en 'business partners' continuïteit en verdere groei.'


--- Noot voor de redactie,