Politie Hollands Midden

Datum: 12 oktober 2005

Leiden Aanhoudingen voor diefstal van auto

De politie hield op woensdag 12 oktober, rond 01.25 uur, op het Morssingelterrein twee mannen uit Leiden aan. De twee van 35 en 41 jaar hadden daar een auto opengebroken en waren bezig het stuurslot te verbreken. De twee werden dankzij een belletje van een oplettende buurtbewoner op heterdaad betrapt. De mannen zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Mishandeling De politie heeft op dinsdag 11 oktober, omstreeks 20.30 uur, een 26-jarige en een 24-jarige Leidenaar aangehouden nadat tegen hen aangifte van mishandeling was gedaan. De politie heeft de aangifte opgenomen van een 23-jarige Leidenaar. Hij zou door de twee aan de Van Speijkstraat geslagen zijn. De twee mannen zij er vervolgens in een auto vandoor gegaan. De politie kon de twee op de Bernhardstraat staande houden. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol, de uitslag van de blaastest bedroeg 225 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De reden van de mishandeling is te vinden in de relationele sfeer. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal

Een 19-jarige vrouw uit Leiden pleegde op dinsdag 11 oktober, rond 15.25 uur, een winkeldiefstal bij een kledingwinkel aan de Haarlemmerstraat. In de paskamer ontdeed zij enkele kledingstukken van de prijskaartjes en stopte de kledingstukken in haar tas. Zo wilde zij zonder te betalen de winkel verlaten. Dit werd opgemerkt door het winkelpersoneel dat ingreep en haar overdroeg aan de politie. In het onderzoek tegen haar bleek dat zij ook bij een andere kledingwinkel aan de Haarlemmerstraat kleding had meegenomen zonder deze te betalen en schoenen bij den schoenenwinkel aan de Langegracht. De politie maakt proces-verbaal op. In de loop van de avond werd de vrouw op vrije voeten gesteld.

Leiden Getuigen van mishandeling gezocht

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 19-jarige Leidenaar op zondag 2 oktober. De mishandeling werd gepleegd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 oktober op de tussen middernacht en drie uur 's ochtends tijdens de festiviteiten van drie oktober. De donkergekleurde Leidenaar zou zich op de Nieuwe Beestenmarkt bij de kroegen vervelend hebben gedragen waarna hij met meerdere bezoekers ruzie zou hebben gekregen. Zijn gedrag was vermoedelijk aanleiding dat hij, ter hoogte van café 'Van Melzen', één of meerdere slagen in het gezicht heeft gekregen van een man. De Leidenaar werd met enkele breuken in het gezicht opgenomen in het LUMC. Volgens de Leidenaar is de dader een blanke lange man (twee meter) met kort blond achterover gekamd haar en een groene jas. De politie is op zoek naar de dader. Getuigen die de mishandeling hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie aan de Langegracht of via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Beroofd van mobiele telefoon

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving van een mobiele telefoon. Op zaterdag 8 oktober, tussen 16.00 uur en 17.00 uur, vond op de Plesmanlaan de beroving plaats. Twee jongens fietsten op de Plesmanlaan vanuit het centrum richting Naturalis. Hier reden ook twee andere jongens op een scooter die één van de jongens op de fiets van zijn mobiele telefoon beroofde. Getuigen die de beroving hebben gezicht kunnen zich melden bij het politieteam REVOR aan de Langegracht of via telefoonnummer 0900 - 8844.

Voorschoten Aanhouding na winkeldiefstal

De politie verhoorde op dinsdagmiddag 11 oktober een 50-jarige man uit Den Haag over een winkeldiefstal die hij op woensdag 14 september had gepleegd bij een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Schoolstraat. Hij wist toen met achterlating van een tas met daarin een digitale weegschaal te ontkomen aan het winkelpersoneel die hem op de diefstal hadden betrapt. Na aangifte stelde de politie een onderzoek in en na uitnodiging verscheen de verdachte aan het bureau waar hij werd verhoord. De politie maakt proces-verbaal op. In de loop van de avond werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 12 oktober, rond 01.50 uur, op de Eisenhowerlaan een 45-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de daarop volgende ademanalyse was 360 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Schoonhoven Aanhouding na winkeldiefstal

Een 36-jarige vrouw uit Schoonhoven pleegde op dinsdag 11 oktober, rond 17.00 uur, een winkeldiefstal bij een kinderkledingzaak aan de Lopikerstraat. Zij nam daar een setje kinderkleding mee zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel schakelde de politie in die de vrouw aanhield. Zij kreeg een proces-verbaal.

Gouda Controle op bromfietsers Naar aanleiding van klachten van inwoners van Gouda over overlast van bromfietsen, heeft de politie op dinsdag 11 oktober een bromfietscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 27 bromfietsers gecontroleerd op de constructiesnelheid. Elf hiervan hebben een proces-verbaal gekregen vanwege een te hoge snelheid, met als uitschieter 75 km/u. De politie heeft ook bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat. De politie zal vaker in de omgeving dit soort controles gaan houden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --