NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

aan Trilobes B.V.

VKF III stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan Trilobes B.V.

11 oktober 2005

VKF III (een 100% dochterfonds van de N.V. NOM) stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan het Friese Trilobes B.V. Het bedrijf is gevestigd te Joure en ontwikkelt en levert transport- en opslagsystemen (port-ship-port) voor de markt van vruchtensappen. Met het risicodragend kapitaal wil Trilobes B.V. het productpakket verder verbreden.

Het team van het in september van dit jaar opgerichte Trilobes B.V. te Joure heeft uitgebreide ervaring in het (aseptisch) vervoeren en opslag van vloeibare levensmiddelen als vruchtensappen (concentraat). Naast de transport- en opslagsystemen gaat Trilobes zich toeleggen op de ontwikkeling van warmtekrachtcentrales (5-10 Megawat), die gestookt worden met puur plantaardige oliën (specifiek palmolie). Deze `groene' centrales kunnen een aanzienlijke besparing geven op de energiekosten.

Meerdere opdrachten
Trilobes heeft inmiddels meerdere opdrachten verworven van zowel nationale- als internationale klanten. Aangezien Trilobes de productieactiviteiten zoveel mogelijk wil uitbesteden aan regionale partijen, komen de exportgerichte activiteiten ten goede aan toeleveranciers in het Noord-Nederland.