Gemeente Zwolle

Programma Onderwijshuisvesting 2006 vastgesteld

In 2006 investeert de gemeente Zwolle meer dan 2,5 miljoen euro in schoolgebouwen. Het Programma Onderwijshuisvesting 2006 is door het college van B. en W. vastgesteld.


1
De gemeenteraad stelt op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwolle elk jaar, op basis van door schoolbesturen ingediende aanvragen, een programma van huisves-tingsvoorzieningen vast. Het gaat daarbij om investeringen, die betrekking hebben op nieuwbouw en uitbreiding van schoolgebouwen en de zogenaamde eerste inrichting van het pakket onderwijsleermiddelen en meubilair. Bovendien wordt er fors geïnvesteerd in veiligheidsvoorzieningen. Aanpassingen van schoolgebouwen en onderhoudsvoorzieningen, voor zover het gaat om de zogeheten buitenkantvoorzieningen, komen voor wat betreft het primair onderwijs eveneens in aanmerking voor plaatsing op het huisvestingsprogramma.

Voortgezet onderwijs
De schoolbesturen in het voortgezet onderwijs zijn sinds 1 januari 2005 zelf verantwoordelijk voor alle aanpassingen en onderhoud aan de gebouwen. De daarvoor benodigde financiële middelen lopen vanaf die datum niet meer via de gemeente maar worden jaarlijks rechtstreeks door het Rijk aan de schoolbesturen beschikbaar gesteld. Voor dit type voorzieningen kan er ten behoeve van het voortgezet onderwijs dus geen beroep meer worden gedaan op de gemeente. De gemeente blijft wel verantwoordelijk voor nieuwbouw, uitbreiding en eerste inrichting.