Stadsdeel Amsterdam Centrum

Startschot hondenpoepactie

Op woensdag 12 oktober 2005 om 9.00 uur heeft stadsdeelwethouder Els Iping het startsein gegeven voor een actie tegen overlast van hondenpoep.

Dit gebeurde met de presentatie van de film "De hondenkakshow" die deel uitmaakt van een lespakket dat is gemaakt voor de basisscholen en het aansnijden van een grote taart in de vorm van een hondendrol.

Aanleiding

Aanleiding voor het maken van het lespakket waren klachten van leerlingen van de basisschool De Witte Olifant over hondenpoepoverlast in de nabije omgeving van de school. De film is gemaakt met medewerking van leerlingen van De Witte Olifant: twee leerlingen ('de kakdames') nemen het hondenpoepprobleem onder de loep en gaan op zoek naar oplossingen. In de film wordt duidelijk dat het stadsdeel het probleem niet alleen kan oplossen - de kans dat je een hondeneigenaar op heterdaad betrapt is heel klein. Er moet in de eerste plaats iets veranderen bij de hondeneigenaren die de poep van hun hond niet opruimen.

Lespakket

Het lespakket wordt aangeboden aan alle basisscholen in de binnenstad. De leerlingen krijgen daarbij een toelichting van de Reinigingspolitie die de komende tijd extra gaat handhaven in de omgeving van de scholen. Aan het lespakket is ook een wedstrijd verbonden: de leerlingen wordt gevraagd een oplossing te bedenken in de vorm van een tekening. Van de winnende tekening wordt een poster gemaakt die door de hele stad komt te hangen.