Gemeente Zwolle

Uitslag Nationale Groenprijs

Zwolle dingt samen met zes steden mee naar de prijs 'groenste stad van Nederland.' De jury voor de Entente Florale, Nationale Groenprijs, komt morgen, 12 oktober 2005, tot een uitspraak. In Kasteel de Berckt in Baarlo wordt de uitslag bekend gemaakt van de nationale groencompetitie Entente Florale.

Deze competitie wordt nu voor het zevende achtereenvolgende jaar gehouden. De winnaars doen mee aan de internationale Entente Florale, waaraan elf landen meedoen. Tien dorpen en steden hebben hun visie en beleid ten aanzien van het groen in hun gemeente en de uitwerking daarvan in de praktijk voorgelegd aan het oordeel van een deskundige jury. De prijzen worden uitgereikt door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dr. C.P. Veerman.

Thema
Het thema van deze dag is Groen en Gezondheid. Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF en Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB belichten in hun inleidingen ondermeer het grote belang van actieve recreatie in een groene omgeving dicht bij huis. In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners, gingen Amstelveen, Dordrecht, 's Gravezande, Nuenen, Venray, Winterswijk en Zwolle de onderlinge competitie aan. In de categorie kleine steden en dorpen zijn dit Beesd (Gemeente Geldermalsen), Eersel en Wijhe (Gemeente Olst-Wijhe).