Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


12 oktober 2005


Winterswijk- diefstal antenne

Een eigenaar van een auto deed aangifte van diefstal van zijn autoantenne. Het feit zou in de nacht van maandag op dinsdag aan de Tuinstraat zijn gebeurd. Volgens de benadeelde waren er, ook in het verleden, meer gedupeerden geweest. Om die reden deed deze 30-jarige Winterswijker nu toch mar aangifte. Wat de politie betreft mag dat woordje toch vervallen. Doe altijd aangifte, dan weet de politie waar strafbare feiten plaatsen vinden ! Agenten kunnen hun surveillance hierop afstemmen en bij aanhouding van verdachten kan een benadeelde zich civiele partij stellen.


Bredenbroek - veroorzaker schade aangehouden

Een buschauffeur en een getuige hebben dinsdagochtend op de Terborgseweg een 16-jarige jongen aangehouden die bij een ongeval betrokken was. De jongen reed omstreeks 10.20 uur met hoge snelheid over een verkeersdrempel, waadoor zijn brommer begon te stuiteren en hij ten val kwam. Hierbij schoot z'n brommer tegen een geparkeerd staande auto. Omstanders ontfermden zich over de jongeman en nadat hij zijn eigen schade had bekeken meende hij weg te kunnen rijden. Dit werd hem echter belet en de politie werd gebeld. Deze verhoorden de jongeman en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij de plaats van het ongeval wilde verlaten zonder zijn identiteit aan de andere partij kenbaar te maken.


Vorden - negeren verkeersbord

21 bestuurders werden dinsdagochtend en middag bekeurd omdat zij de geslotenverklaring van de Strodijk negeerden. Deze weg is afgesloten in verband met de werkzaamheden aan de rotonde in het begin van Vorden. De politie heeft al eerder haar controleverrichtingen gemeld, maar kennelijk blijft men de gok wagen. De boete is 45 euro.


Winterswijk - leksteken banden

Een 31-jarige Winterswijker heeft aangifte gedaan van vernieling. In de nacht van maandag op dinsdag heeft men alle banden van zijn bedrijfsbusje dat aan de Joost van den Vondel-straat stond lek gestoken.


Doetinchem. Bromfietscontrole

Tijdens een korte verkeerscontrole aan de Misetstraat werden tien bromfietsen op de rollentestbank gezet. Vijf bleken er te zijn opgevoerd en twee ervan werden in beslag genomen omdat het vermogen meer dan 2 Kw bedroeg. Een 22-jarige Doetinchemmer bleek geen verzekering op de bromfiets te hebben en kon ook geen bromfietscertificaat of ID-kaart tonen. Een 17-jarige jongeman werd aangehouden omdat hij agenten beledigde tijdens de controle van zijn bromfiets. Ook deze bleek opgevoerd en is in beslag genomen Hij krijgt voor de belediging ook een proces-verbaal


Doetinchem - 14 jarige op snorfiets

Agenten controleerden dinsdagmiddag op de Bloemersstraat een jongeman op een snorfiets. Al snel kwam de aap uit de mouw, dat hij helemaal niet op een snorfiets mocht rijden. Hij bleek pas 14 jaar en de snorfiets was ook niet verzekerd. De eigenaar, een vriendje zal zich hiervoor nog moeten verantwoorden. De snorfiets staat op het politiebureau en beiden krijgen een bekeuring.


Winterswijk - eigenwijze bromfietser

Agenten lieten dinsdagmiddag op de Walienstraat een jongeman stoppen omdat hij zonder helm op z'n brommer reed. De 23-jarige uit Groenlo afkomstige jongeman reageerde enorm boos op de controle en vond het allemaal maar onzin. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en toen hij wegreed weigerde hij z'n helm op te zetten. Een tweede bekeuring wordt hem nagezonden en met het openbaar ministerie wordt overlegd welke maatregel een volgende keer getroffen gaat worden.


Aalten- door de mand gevallen

Agenten controleerden dinsdagmiddag op de Spiekerdijk in Aalten een jongeman in een auto. Hij viel op omdat hij geen gordel droeg. De auto bleek van zijn moeder te zijn en de jongeman kon ook zijn rijbewijs niet tonen. Hij zou dit later op het politiebureau tonen en met een bekeuring voor het niet dragen van de gordel reed hij verder. Toch vertrouwden de agenten de opgegeven gegevens van de jongeman niet. Bij controle bleek er namelijk een oudere broer te zijn. De agenten gingen naar de woning in Lichtenvoorde en troffen slechts de moeder. Haar de zaak uitgelegd en zij verwachtte beide zoons binnen een half uurtje thuis.
Toen de politie dan ook zoals afgesproken een half uur later opbelde, biechtte de 17-jarige direct op, dat hij zonder rijbewijs in de auto van z'n moeder had gereden en de naam van z'n broer had gebruikt. Op het politiebureau legde hij hierover een verklaring af en voor z'n overtredingen krijgt hij een bekeuring.


Winterswijk - gebroken sleutelbeen na aanrijding

Een 75-jarige Winterswijkse heeft dinsdagavond haar sleutelbeen gebroken bij een aanrijding op de Joost van den Vondelstraat. De vrouw kwam omstreeks 21.40 uur met de fiets vanuit de richting van de Walienstraat en kreeg geen voorrang van een 23-jarige plaatsgenoot eveneens op de fiets. Deze jongeman kwam uit richting van de flat. Na de aanrijding werd de vrouw door een getuige naar het ziekenhuis gebracht waar de breuk ontdekt werd.


Eibergen- zo hoort het

Agenten hebben dinsdagavond aan de Rietmolenseweg bestuurders gecontroleerd die vanaf een sportkantine kwamen. Van de 23 bestuurders bleek niemand teveel gedronken te hebben. De politie zal deze controles zeker herhalen.


Doetinchem - aangehouden voor diefstal planten

Agenten hebben vannacht een 48-jarige Doetinchemmer aangehouden die met zijn buit onderweg naar huis was. Agenten zagen de man omstreeks 01.40 uur op z'n brommer over de Potgieterstraat rijden. Met moeite hield hij enkele tuinplanten vast. Op aanspreken door de agenten bekende hij direct de planten bij een tuincentrum in de buurt te hebben gestolen. De man is ingesloten en vandaag wordt hij verhoord. De hovenier zal ook in kennis worden gesteld. Er word proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --