Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


12 oktober 2005


Twello- vernieling auto's

Drie autobezitters in Twello hebben aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Beide feiten vonden in de avond dan wel nachtelijke uren van maandag op dinsdag plaats. Aan het Sikkelplein werd een ruitje vernield en kennelijk heeft men getracht de radio te stelen. Dit lukte niet, maar de radio werd behoorlijk beschadigd. Aan de H.W.Iordensstraat werden bij twee auto's ruitjes vernield. Voor zover nu bekend mist men uit de auto ondermeer een lifehammer.

Zutphen - met XTC naar de Rechtbank
Een 44-jarige inwoner uit Gendringen zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij dinsdagochtend bij het betreden van het complex aan de Martinetsingel een doosje met xtc-pillen bij zich bleek te hebben. De man werd bij de scanstraat, die sinds kort in het gebouw aanwezig is, gecontroleerd. Hij bleek 16 pilletjes bij zich te hebben en werd aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.


Twello - autobrand

De brandweer van Twello moest dinsdagmiddag uitrukken om een brand in het motorcompartiment van een auto te blussen. De auto stond geparkeerd op het Sikkeplein en een collegaatje van de 19-jarige eigenaresse uit Nijbroek zag even na 14.00 uur rook onder de motorkap vandaan komen. Zij waarschuwde de brandweer. Door de brand werd het volledige motorcompartiment vernield en de brandweer vermoedt dat kortsluiting de oorzaak is geweest. Een naast de brandende auto staande auto van een 21-jarige vrouw uit Wilp liep door het vuur lakschade op.


Eerbeek - schade aan jongerengebouw

Onbekenden hebben maandag in de namiddag of vroege avond stenen tegen de rolluiken van het jongerengebouw aan de Handelstraat gegooid. Naast een beschadigd rolluik sneuvelde ook een ruit van het gebouw.


Zutphen - fietser botst tegen verkeersheuveltje

Een 71-jarige Zutphenaar is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Deventerweg tegen een verkeersheuveltje botste. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.40 toen de man samen met zijn vrouw vanaf de Twentekanaalbrug richting het centrum reden. Op een gegeven moment wijkt het fietspad af van de hoofdrijbaan en is er een verkeersheuveltje aangebracht. De man zag dit te laatste en botste er tegenop. Hij kwam ten val en is met ondermeer en hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Einde bericht

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --