Kennisnet

Website over `Het beroep' voor leraren PO en VO

In samenwerking met Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel heeft stichting Kennisnet de website `Het beroep' ingericht, speciaal voor leraren en onderwijsondersteunenden in het Primair en Voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en de volwasseneducatie. De website biedt docenten op een toegankelijke, objectieve en onafhankelijke wijze informatie over thema's als Professionalisering en Kwaliteitszorg.

Via de website Het beroep (www.hetberoep.nl) kan de leraar informatie vinden over alle thema's die te maken hebben met de uitoefening van zijn beroep: Professionalisering (wet/platform Beroepen in het onderwijs, bekwaamheidseisen en -dossier, leraarschap en het vak etc.), Kwaliteitszorg en Rechten en Plichten. Informatie over deze onderwerpen wordt verzorgd door samenwerkende partijen als de Algemene Onderwijsbond, het Platform VVVO, Landelijk Platform Beroepen in het Onderwijs, CPS, Schoolmanagers_VO, het Ruud de Moor Centrum van de Open Universiteit en SBL zelf.

Leraren worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken over de inhoudelijke invulling van de site. De aangeboden informatie wordt gestructureerd door SBL. Kennisnet faciliteert hierin door de website te bouwen. De docent wordt zo bediend met een kwantitatief en kwalitatief goed gevulde website rondom zijn professie. Daarmee werkt Kennisnet tevens aan de professionalisering van de docent passend binnen de doelstellingen van Kennisnet in het jaarplan 2004 en tevens 2005.
www.hetberoep.nl
de redactie