Gemeente Apeldoorn

Apeldoornse verhoren Reesink live via internet

De Apeldoornse gemeenteraad zendt van 10 t/m 31 oktober de openbare verhoren van de onderzoekscommissie Reesink live uit via internet (www.apeldoorn.nl/verhoren ). Betrokkenen, pers, politici, inwoners en andere belangstellenden met een pc en een ADSL-internetverbinding kunnen de gesprekken tussen de commissieleden en de hoofdrolspelers in de zogeheten Reesink-affaire live volgen.

De gemeenteraad heeft op 9 juni 2005 een commissie ingesteld die een raadsonderzoek doet naar de bestuurlijke problemen rond de vestiging van het bedrijf Reesink N.V. in Apeldoorn. Met de verhoren probeert de raadscommissie beter inzicht te krijgen in het handelen van personen die bij de vestigingsprocedure van Reesink N.V. een rol hebben gespeeld. De huidige burgemeester van Apeldoorn, ambtenaren, enkele ex-wethouders en de directeur van Reesink N.V. worden verhoord. Alle verhoren worden rechtstreeks uitgezonden.

Tijdens de webuitzendingen wordt de agenda van de geplande verhoren getoond. Bovendien komen de naam, foto en functie van de getuigen in beeld. Ook kunnen bezoekers van de website van de gemeente doorklikken naar meer informatie over het onderzoek. Na de uitzendingen worden de verhoren opgeslagen in een archief. Belangstellenden kunnen de verhoren dus op een later tijdstip (nogmaals) bekijken.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12-okt-2005 08:44