Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 12-10-2005

Man aangehouden na ruzie bij verkeersongeval
ASSEN Na een verkeersongeval dinsdagmiddag op de kruising van de Prins Hendrikstraat met de Oranjestraat in Assen hield de politie een 20 jr. man uit Groningen aan op verdenking van mishandeling. De man zat als passagier in de auto van een vrouw uit Groningen (verdere gegevens nog niet bekend). De vrouw verleende op de kruising geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto bestuurd door een 54 jr. automobilist uit Assen. Door de klap van de aanrijding tolde de auto van de Assenaar rond en botste daarbij op een rechts van de weg geparkeerde auto. Deze auto botste weer tegen een daarvoor staande auto. Alle autos raakten zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond. Na de botsing stapte de passagier uit en ging naar de auto van de Assenaar. Volgens deze man en enkele getuigen werd hij hierop meerdere keren door de man uit Groningen geslagen. Op het politiebureau verklaarde de aangehouden man boos te zijn geworden omdat de andere man met hoge snelheid de kruising zou zijn opgereden. Op de kruising is het uitzicht beperkt. Hij ontkent echter hem geslagen te hebben. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op wegens mishandeling.
Wat betreft het verkeersongeval maakt de politie proces-verbaal op tegen beide betrokkenen. Tegen de vrouw omdat ze geen voorrang verleende en tegen de man voor het, gelet op de verkeerssituatie, onvoldoende voorzichtig oprijden van de kruising. (05-188122)

Politie controleert op rijden onder invloed
MEPPEL Dinsdagavond heeft de politie op meerdere wegen in Meppel gecontroleerd op het rijden onder invloed. Daarbij werden 205 blaastests afgenomen. Bij een 41 jr. man uit Meppel werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille vastgesteld. Hij kreeg een transactievoorstel van 390,-. Alle andere gecontroleerde automobilisten hadden niet (teveel) gedronken. Wel werden er nog twee bekeuringen uitgedeeld aan een bromfietser die zonder helm reed en een automobilist die reed met mistlampen.

Automobilist belet dronken automobilist verder te rijden DONDEREN Een automobilist uit Veenhuizen heeft dinsdagavond op de Dorpsweg in Donderen een dronken 33 jr. automobilist uit Eelde de autosleutels afgepakt en daarmee voorkomen dat hij verder kon rijden. Omdat hij ook de politie had gebeld kon de man worden aangehouden. De dronken man had kort daarvoor bijna een aanrijding veroorzaakt met de automobilist uit Veenhuizen. Toen deze zag dat de man slingerend over de weg reed is hij hem nagereden en belde hij vanuit zijn auto de politie. Toen de man stopte op de Dorpsweg in Donderen liep de andere man naar de auto en pakte de autosleutels. De politie was er snel en hield de man uit Eelde aan. Hij wenste niet mee te werken aan een blaastest en op het politiebureau wilde hij niet meewerken aan een ademanalyse. Woensdagmorgen is hij na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-188276)

Vernieler belandt op politiebureau
ZWARTEMEER Een 44 jr. man uit Zwartemeer belandde dinsdagavond op het politiebureau nadat hij in De Erven in Zwartemeer de auto van zijn ex-vrouw had vernield. Hij trapte tegen de auto na wat verbale problemen op straat. De gewaarschuwde politie hield hem aan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auto-inbraken
AALDEN Woensdagmorgen ontdekten zeker negen inwoners van Aalden dat er in de voorgaande nacht was ingebroken in hun geparkeerde auto. De autos stonden in de Oostermaten, Marsstukken, Wachthoorn, Brinkmaten, Dijkakker en de Volmolenstraat. Men had het voorzien op geluidsapparatuur en andere waardevolle voorwerpen.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Beveiligingsmedewerkers van een winkel in het centrum van Assen hielden dinsdagmiddag een 34 jr. man uit die plaats aan. De man was met 13 DVDs ter waarde van 88,- de winkel uitgelopen zonder deze af te rekenen. Naast een proces-verbaal van de politie kreeg de man van de winkel nog een winkelverbod van een jaar.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.