Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 12-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Toch gepakt

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend 11 oktober heeft de politie twee inbrekers aangehouden. Omstreeks 06.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een pand aan de Puntenburgerlaan. De agenten gingen ter plaatse maar troffen de verdachten niet meer aan. Wel waren er braaksporen zichtbaar. Agenten gingen weer met vervolg maar kregen kort hierop weer een melding van hetzelfde adres. Nu werden in het pand twee mannen van 26 en 32 jaar uit Amersfoort aangetroffen. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Getuigen aanrijding parkeercontroleur gezocht

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend 11 oktober werd een parkeercontroleur aangereden door een bromfiets. Omstreeks 09.45 uur was een parkeercontroleur aanwezig op de Langestraat. Plotseling kwamen er twee brommers op hem afrijden. Eén brommer kon na hevig remmen de parkeercontroleur nog net ontwijken. De andere brommer botste tegen hem aan. De parkeercontroleur kwam vervolgens ten val en kreeg de bromfiets met berijder boven op zich. De berijder wilde wegrijden. De parkeercontroleur pakt de bestuurder vast om te voorkomen dat hij zou vluchten. De bestuurder sloeg en schopte hierop de parkeercontroleur en wist zodoende toch te vluchten. Hierbij moest hij zijn rode Suzuki Street maci bromfiets achterlaten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

XTC-pillen

AMERSFOORT- Op woensdagochtend 12 oktober werd een man aangehouden die xtc- pillen bij zich had. Omstreeks 00.30 uur werd een auto met drie inzittenden gecontroleerd op de Zielhorsterweg. De agenten roken een sterke weedlucht in de auto. Een 17-jarige inzittende uit Hoogland had 15 xtc-pillen op zak en werd aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Dieven aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend 12 oktober werden twee inbrekers aangehouden. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een school aan de Hooglandseweg Noord. Ter plaatse werd een 15-jarige jongen uit Hoogland aangetroffen. Hij gaf aan dat hij zijn enkel had gebroken toen hij wilde vluchten. Zijn maatje, een 16-jarige jongen uit Amersfoort werd later aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Controle verkeersgedrag

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft op dinsdag 11 oktober, tussen 11.00 en 12.00 uur, een controle gehouden op het kruispunt De Nieuwe Poort.

Er werd met name gelet op het verkeersgedrag van de weggebruikers waarbij in 8 gevallen bekeuringen werden uitgeschreven. De overtredingen betroffen het negeren van het rode verkeerslicht (3), niet dragen van de autogordel (2) en rijden in strijd met verplichte rijrichting (3).