Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 12-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Meisje lastiggevallen

NIEUWEGEIN Op zaterdagochtend 8 oktober is een meisje lastiggevallen door een nog onbekende man.

Omstreeks 09.00 uur fietste zij op de Meerwal toen zij door een onbekende man in de bosjes werd gesleurd. Hierop begon zij te gillen en daar kwam een getuige op af. Hierop vluchtte de verdachte te voet in de richting van zwembad Merwesteijn en vanaf daar ging hij een tunneltje onderdoor.

Signalement verdachte: getinte man, 1.65 m, 30 jaar, zwart stekel haar, bruine half lange jas en een zwarte vale spijkerbroek.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via: 0900-8844.

Winkeldiefstallen

HOUTEN Op dinsdagmiddag 11 oktober heeft de politie een 37-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 13.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een winkeldiefstal was gepleegd bij een winkel aan de Spoorhaag. Een man en een vrouw zouden enkele kledingstukken hebben gestolen en zijn weggereden in een auto. Op de Utrechtseweg zag een agent de auto met daarin de twee verdachten, waarop zij werden aangehouden. In de auto werden meerdere goederen aangetroffen, die na verhoor van diefstal afkomstig bleken te zijn. De 37-jarige man bekende in twee winkels in Nieuwegein en in twee winkels in Houten, goederen te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op dinsdagmiddag 11 oktober heeft de politie op de Rondweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, 1 voor het niet tonen van de kentekenpapieren en 1 voor de losbreekreminrichting.

Fietsster gewond
VIANEN Op dinsdagmiddag is een 66-jarige fietsster uit Vianen gewond geraakt. Omstreeks 17.35 uur fietste zij op de Ursulinenhof. Toen zij remde voor het overige verkeer, kneep zij de remmen te hard in en kwam ten val. Met een hoofdwond en pijn in haar hoofd en nek werd zij overgebracht naar het Antoniusziekenhuis.