Gemeente Bolsward


woensdag 12 oktober 2005

mededelingen d.d. 12 oktober 2005

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:

1. het vergroten van een ballenhok op het perceel Bolwerkplein 2;
2. het oprichten van een overkapping op het perceel Hid Heroplantsoen 15.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt. Wel kan eenieder over deze aanvragen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Bolsward.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 4 oktober 2005, voor het oprichten van een woongebouw op het perceel Looiersbuurt 2 t/m 50;

2. d.d. 10 oktober 2005, voor het vergroten van de woning op het perceel Eekwerdlaan 14.

Verleende binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat op 28 september 2005 het besluit tot het verlenen van een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan, middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, voor de vestiging van een croissanterie op het perceel Marktstraat 15 is gewijzigd.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving De burgemeester van de gemeente Bolsward maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. 11-10-2005, aan de Rommelmarktcommissie Bolsward, voor het houden van een rommelmarkt en het plaatsen van een tent in het schoolgebouw en op het schoolplein aan de Burg. Praamsmalaan d.d. 29 oktober 2005;
2. 11-10-2005, voor het plaatsen van een mobiele ijsbaan op het Raadhuisplein in de periode van 19 oktober 2005 t/m 31 oktober 2005, waarbij de ijsbaan van maandag 24 t/m zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 22.00 open mag zijn. Op zondag 23 en zondag 30 oktober mag de ijsbaan open van 13.00 tot 21.00 uur.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is verleend:

- d.d. 4 oktober 2005, voor het kappen van een paardekastanje op het perceel Hoogstraat 27.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Afvalstoffenverordening Bolsward 2005
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 12 juli 2005 de Afvalstoffenverordening 2005 heeft vastgesteld. Voor de vaststelling van de Afvalstoffenverordening 2005 stonden de bepalingen in de Algemene Plaatselijke Verordening. In de afvalstoffenverordening zijn bepalingen opgenomen hoe de gemeente het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen regelt. Op grond van de Wet milieubeheer is de gemeente verplicht een afvalstoffenverordening vast te stellen in het belang van de bescherming van het milieu.
Tegen het vaststellen van een verordening kunt u geen bezwaar- of beroepschrift indienen.

Procedureregeling planschadevergoeding 2005
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat zij 4 oktober 2005 de Procedureregeling planschadevergoeding 2005 hebben vastgesteld. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft een belanghebbende de mogelijkheid om van de gemeente een vergoeding te krijgen voor de schade die hij ondervindt als gevolg van een bestemmingsplan of een daarmee gelijk te stellen planologische maatregel, bijvoorbeeld een besluit tot vrijstelling van het bestemmingsplan, die redelijkerwijs niet voor zijn rekening dient te komen. In de Procedureregeling planschadevergoeding 2005 zijn procedureregels opgenomen voor die gevallen waarin om toepassing van artikel 49 WRO wordt gevraagd. De regeling ligt gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Verkeersmaatregel
In verband met de plaatsing van een mobiele ijsbaan is het Raadhuisplein (achter het stadhuis) gesloten voor alle verkeer van woensdag 19 oktober tot en met maandag 31 oktober. Parkeren is derhalve niet mogelijk.

Raadsagenda dinsdag 18 oktober 2005 om 19.30 uur
1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus bij hoofdelijke stemming o.g.v. artikel 16 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

4. Spreekrecht burgers op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

5. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

6. Besluitenlijst d.d. 5 juli, 12 juli en 20 september 2005.

Hamerstukken

7. Kenbaar maken gevoelens programmabegroting ISDzwf.
8. Realisatie bouwplan 19 appartementen aan de Barber Yntjesstraat.*
9. Bekrachtiging protocol actieve informatieplicht. Bespreekstukken

10. Nieuwe huisvesting Jenaplanschool "De Opbouw".
11. Programma en overzicht huisvestingsvoorzieningen onderwijs 2006.
12. Motie inzake het verrichten van een onderzoek naar de wenselijkheid en de haalbaarheid van de klimaatactiepunten van Milieudefensie en het klimaatverbond.

13. Begrotingswijziging(en).

14. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 14 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.