Ingezonden persbericht


Persbericht:

Exclusief jubileumconcert voor 40-jarig bestaan SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 12 oktober 2005 ­ SOS-Kinderdorpen bestaat 40 jaar. Om dat te vieren geeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met de Amerikaanse zangeres Deborah Brown op woensdag 9 november een belangeloos jubileumconcert in Theater De Flint in Amersfoort. Het jazzconcert is de 'kick off' van een reeks aan jubileumactiviteiten voor SOS-Kinderdorpen. Om 20.00 uur begint het optreden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een bigband, met swingende en aanstekelijke muziek.

40 jaar SOS-Kinderdorpen
Jaap van Scherpenzeel, zakelijk leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw: "SOS-Kinderdorpen is een geweldige organisatie die zich al veertig jaar inzet voor een betere toekomst voor weeskinderen. Zo'n organisatie steunen wij graag in hun jubileumjaar met een extra muzikale bijdrage samen met de Amerikaanse jazz vocaliste Deborah Brown." "Wij vinden het fantastisch dat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ons dit jubileumconcert aanbiedt", aldus Albert Jaap van Santbrink, algemeen directeur SOS-Kinderdorpen. "Het geeft ons de mogelijkheid extra aandacht te vragen voor ons werk. Wij zetten ons al jarenlang wereldwijd in voor weeskinderen. Jaren waarin we veel hebben bereikt en voor veel kinderen een liefdevol thuis hebben gevonden. Maar helaas is onze inzet nog steeds hard nodig."

Het jubileum van SOS-Kinderdorpen Nederland staat in het teken van jeugdherinneringen. Iedereen denkt wel eens terug aan zijn jeugd en herinnert zich dan mooie momenten. Weeskinderen over het algemeen niet. Zij zijn bezig met overleven en hebben geen tijd om mooie herinneringen op te bouwen. SOS-Kinderdorpen biedt weeskinderen een toekomst en zorgt ervoor dat ze later kunnen terugkijken op een fijne jeugd. In een SOS-Kinderdorp kunnen kinderen gewoon kind zijn en van kansarme kinderen opgroeien tot kansrijke medemensen. Dat is de boodschap die SOS-Kinderdorpen wil geven tijdens haar jubileum.

Kaartverkoop
Wij willen graag dat deze avond een groot succes wordt en nodigen iedereen uit om het jubileumconcert bij te wonen. De kaarten à ¤ 30,- kunt u bestellen bij Annette Timmermans (020 - 408 01 90) of via info@soskinderdorpen.nl. De opbrengsten van de verkochte kaartjes van het jubileumconcert gaan volledig naar de weeskinderen van SOS-Kinderdorpen Voor meer informatie over het jubileumconcert of andere jubileumactiviteiten neem contact op met Frederike (020 ­ 512 16 80).

Over SOS-Kinderdorpen Nederland
Wij zijn een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie en maken onderdeel uit van de internationale organisatie SOS-Kinderdorf International die al 55 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. We doen dit op onze eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. We geven ze liefde, onderwijs en een toekomst. Onze voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. Onze organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 58.000 weeskinderen.

Ingezonden persbericht