Provincie Utrecht

Vacatures

Groen licht voor Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling: CMO Utrecht

11-10-2005 -

Provinciale Staten van Utrecht hebben op 10 oktober groen licht gegeven voor het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) Utrecht. De provincie stelt in 2006 en 2007 per jaar 1.770.000 euro beschikbaar, gemeenten worden gevraagd projecten te (co)financieren. Vanaf 1 januari 2008 zal het CMO voor een veel groter deel dan momenteel het geval is, gaan concurreren met marktpartijen. De provincie blijft CMO na die datum financieel ondersteunen met een basisbedrag. CMO zal op haar beurt de provincie blijven voeden met kennis en informatie over het werkveld.

De besluitvorming van 10 oktober is een mijlpaal in een proces dat is gericht op herstructurering van de welzijnssteunfuncties. Schakels en het Multicultureel Instituut Utrecht (MIU) gaan per 1 januari 2006 in het CMO op. De fracties in Provinciale Staten spraken hun vertrouwen uit in een levensvatbaar CMO; zij waren over de plannen zeer te spreken. In de komende tijd zetten Provinciale Staten de discussie voort over de verwachtingen die de provincie heeft van de kwaliteit van het CMO.

Meerwaarde
Het CMO wordt een slanke, hoogwaardige organisatie die een belangrijke partner is voor de provincie en voor gemeenten. Voor het CMO staan de begrippen participatie en integratie centraal, gekoppeld aan thema's als bijvoorbeeld vrijwilligers, armoede, wonen/zorg/welzijn, jeugd. De organisatie bouwt specifieke kennis en netwerken op die voor opdrachtgevers aanzienlijke meerwaarde gaan betekenen. Dankzij de integrale aanpak van CMO is er niet alleen aandacht voor sociale problematiek, maar worden ook economische en fysieke factoren er bij betrokken. Het CMO onderzoekt en signaleert, organiseert kennis en maakt die beschikbaar, begeleidt processen, adviseert, organiseert en implementeert onder omstandigheden ook. Het CMO zal de "ogen en oren" van de provincie zijn en de provincie gevraagd en ongevraagd adviseren over haar sociaal beleid. Ook gaat het CMO zorgen dat innovatieve ideeën uit andere regio's worden toegepast in de provincie Utrecht. Met de totstandkoming van het CMO ontstaat een organisatie die onmisbaar wil zijn in het sociale beleid van en in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Angeniet Gillissen, telefoon 030- 258 2153

Laatst gewijzigd op 12-10-2005. Paginabeheer: Angeniet Gillissen