Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - huiselijk geweld: Zevenaarder opgepakt
Publicatiedatum: 12-10-2005 11:33:35

Een 32-jarige man uit Zevenaar is woensdagochtend door de politie in Arnhem aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man zou in de woning van zijn ex-vriendin in het centrum van de stad vernielingen hebben aangericht. De vrouw, een 31-jarige Arnhemse, waarschuwde rond vijf uur in de ochtend zelf de politie. Toen die even later aan de deur verscheen leek de man verdwenen. Volgens de vrouw zou haar ex-vriend, die tijdelijk bij haar logeerde, bij een ruzie een bloempot door de ruiten gegooid en een tv vernield. Nadat agenten een kijkje namen in de woning werd de Zevenaarder in de keuken aangetroffen: hij had zich achter de koelkast verschanst. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de agenten door een van hen te bijten. De ander werd tegen het hoofd getrapt. Geen van de agenten raakte daarbij gewond. De Zevenaarder kon worden overmeesterd en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandelen vrouw en kind
Publicatiedatum: 12-10-2005 11:32:51

De politie van Arnhem heeft dinsdagavond in de wijk Malburgen een 38-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 34-jarige echtgenote te hebben geslagen. Zijn 15-jarige zoon, die er tussen sprong, zou daarbij ook mishandeld zijn. Buurtbewoners waarschuwden rond half twaalf de politie nadat ze tumult hadden gehoord vanuit de woning van de beide echtelieden. Toen agenten even later aankwamen troffen zij man en vrouw voor de woning aan. De twee zouden ruzie hebben gekregen om geld, waarbij de Arnhemmer zijn vrouw schopte en sloeg. De 15-jarige zoon probeerde er tussen te komen maar zou volgens zijn verklaring door zijn vader enkele keren zijn geschopt. Voor zover bekend was er niemand ernstig gewond geraakt. De 38-jarige Arnhemmer werd aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. Door de moeder en de zoon wordt aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - te laat thuis voor het eten: vader geslagen
Publicatiedatum: 12-10-2005 11:32:11

Een 31-jarige man uit Arnhem is dinsdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 58-jarige vader. Ook zou hij vernielingen hebben aangericht in de ouderlijke woning. De ruzie was ontstaan omdat de man kennelijk te laat thuis was voor het eten. Surveillerende agenten zagen omstreeks tien uur de 31-jarige Arnhemmer over straat lopen in de wijk Malburgen. De man sprak zelf de agenten aan en bleek verwondingen aan een hand. Kort daarop kwamen buurtbewoners aanlopen die vertelden dat er even verderop een man gewond in huis zou liggen. Het bleek om de 58-jarige vader van de 31-jarige te gaan. Volgens verklaringen van de beide ouders zou hun zoon rond vijf uur hebben afgesproken om te komen eten. Toen de zoon zich rond tien uur bij de ouderlijke woning meldde en de hond in de pot vond zou hij in woede zijn ontstoken en enkele vernielingen hebben aangericht. Ook zou hij zijn vader hebben geslagen. Een buurman, die er tussen gesprongen was, had ook een verwonding opgelopen. De 31-jarige Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en is voor nader verhoor ingesloten. De man was zelf ook gewond geraakt en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - fietsster aangereden en gewond

Publicatiedatum: 12-10-2005 11:30:54

Een 44-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdagochtend gewond geraakt nadat ze op de fiets was aangereden door een auto. Dat gebeurde omstreeks negen uur op de Rosendaalseweg, ter hoogte van de Bosweg. Het slachtoffer wilde ter hoogte van de Bosweg rechtdoor rijden. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw, eveneens uit Arnhem, wilde rechtsaf de Bosweg inrijden. Daarbij zag zij de rechts naast haar rijdende fietser kennelijk over het hoofd waarna de aanrijding plaatsvond. De fietsster liep daardoor verwondingen op aan haar schouder en ribben en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - zes verdachten opgepakt na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 12-10-2005 11:27:34

Door de Arnhemse politie zijn dinsdag in totaal zes verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Bij een zaak aan de Spijkerlaan werden 's ochtends twee jongens van zestien en zeventien jaar uit Didam en Elst aangehouden. Ze waren door winkelpersoneel betrapt en zouden sigaretten hebben gestolen. De twee bekenden later en zijn doorverwezen naar Bureau Halt van Justitie voor een alternatieve straf. Een 31-jarige Arnhemmer kreeg van justitie een dagvaarding nadat hij betrapt was op winkeldiefstal. De man zou bij een warenhuis aan het Velperplein in zijn woonplaats snoepgoed ter waarde van enkele euro's hebben meegenomen zonder af te rekenen. Een beveiligingsmedewerker vatte de Arnhemmer in de kraag en droeg hem over aan de politie. Een 39-jarige vrouw uit het Duitse Wesel heeft het plegen van winkeldiefstal moeten bekopen met een boete van 130 euro. De vrouw werd betrapt toen ze bij een modezaak aan de Ketelstraat een tasje had meegenomen zonder te betalen. De boete werd gelijk betaald, waarna de vrouw naar huis mocht. Twee Arnhemse meisjes van dertien en zeventien jaar werden bij een warenhuis aan het Velperplein in hun woonplaats aangehouden. Zij zouden samen voor bijna honderd euro aan diverse artikelen hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker betrapte het duo en droeg het over aan de politie. De meisjes bekenden later en zijn aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er met de meisjes gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen - slachtoffer ongeval overleden

Publicatiedatum: 12-10-2005 11:07:36

De 87-jarige fietser uit Wageningen, die dinsdagmiddag gewond raakte bij een ongeval op de Grintweg, nabij de Bovenweg in zijn woonplaats, is overleden. De man bezweek woensdagochtend in het ziekenhuis in Utrecht aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer werd dinsdag rond vier uur 's middags aangereden door een 83-jarige automobiliste uit Ede. Hoewel de toedracht van het ongeval nog wordt onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden lijkt het er vooralsnog op dat de man op een ter plaatse aangelegde fietsers oversteekplaats plotseling wilde oversteken. De automobiliste zou nog wel getracht hebben uit te wijken, doch zij kon een aanrijding niet meer voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606