Stadspartij Nieuwegein


Reactie van Stadspartij PGN op de begroting 2006

Op vrijdag 7 oktober hebben alle raads- en commissieleden de begroting 2006 van de gemeente Nieuwegein ontvangen. Hier volgt een eerste korte reactie van Stadspartij PGN op deze begroting:

De begroting voor 2006 van de gemeente Nieuwegein ademt de sfeer van de aankomende verkiezingen. Veel positieve geluiden over wat allemaal tot stand is gebracht en weinig aandacht voor het feit dat het in Nieuwegein lang niet meer zo schoon en verzorgd is als de inwoners gewend waren. Er is in de begroting zelfs nog wat geld gevonden om doorgeschoten bezuinigingen uit het verleden te 'repareren' zodat Nieuwegein in de verkiezingstijd nog eens flink kan worden opgepoetst.

Stadspartij PGN is blij dat de begroting sluit en dus zonder ingrijpende bezuinigingen toch een evenwicht biedt tussen inkomsten en uitgaven. Het is prettig dat de lasten voor de inwoners in 2006 zelfs iets zullen dalen maar ook dat is niet hier bedacht maar in Den Haag: een stuk van de Onroerende Zaak Belasting wordt immers afgeschaft.

Als de verkiezingen voorbij zijn zal moeten worden bezien of alles wel bij het oude kan blijven. In de afgelopen periode is, volgens Stadspartij PGN, te veel nadruk gelegd op "steen, beton en asfalt" en is "de mens", met voorzieningen, sociaal cultureel werk, educatie, sport, kunst en cultuur op het tweede plan gezet. Wij zijn erg benieuwd naar het oordeel van de inwoners van Nieuwegein over die keuzes. Zij spreken in maart 2006.

Een zeer uitgebreide reactie volgt tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad op donderdag 10 november a.s.
---

Deze pagina is bewerkt op Tuesday, 11-Oct-2005 20:29:16 CEST