Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht 12-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Doorzoekingen naar aanleiding van grote wapenvondst

VINKEVEEN De politie heeft op maandag 10 oktober 2005 op drie locaties in Vinkeveen doorzoekingen verricht. De aanleiding van de doorzoekingen was het aantreffen van een grote hoeveelheid (vuur)wapens en munitie op 3 september dit jaar in een woning in Vinkeveen. De doorzoekingen afgelopen maandag waren gericht op de aanhouding van de verdachte, een 45-jarige man uit Vinkeveen, en het zoeken naar mogelijk nog meer wapens, munitie en explosieven. De verdachte werd niet aangetroffen. Ook werden geen vuurwapens, munitie, explosieven aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Mishandeling

MAARSSEN Op dinsdagmiddag 11 oktober deed een 15-jarig meisje uit Breukelen aangifte van mishandeling.

Op maandag 10 oktober omstreeks 17.30 uur stond zij samen met twee vriendinnen op de Fazantenkamp. Vier meisjes liepen voorbij en er ontstond een woordenwisseling. Vervolgens werd zij door de meisjes geschopt en geslagen en aan haar haren getrokken. Op een gegeven moment lukte het haar vriendinnen op de verdachten weg te krijgen. De verdachten zijn weggelopen in de richting van het zwembad Bisonspoor.

Signalement: allen hebben een licht getinte huidskleur, zijn 14-15 jaar en droegen een hoofddoek. De meisjes droegen onder andere een grijze hoofddoek, een beige met rood bloemetjes motief en een blauwe hoofddoek. Ze droegen allemaal een rok over hun broek. Eén van hen droeg witte puntschoenen. Een ander meisje droeg een grijze trui met als opschrift Only.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via: 0900-8844.

Onder invloed

MAARSSEN Op dinsdagmiddag 11 oktober is een 46-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 16.20 uur werd hij gecontroleerd op de Straatweg. Uit het eerste onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 925 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN Een 42-jarige bestuurder uit Woerden bleek onder invloed van alcohol zijn snorfiets te besturen. Omstreeks 17.25 uur werd hij gecontroleerd, omdat hij op de Verbindingsweg met zijn snorfiets op de rijbaan reed. Hij werd onderworpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij teveel op had en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 665 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets

WOERDEN Op dinsdagmiddag 11 oktober is een 30-jarige man uit Montfoort aangehouden.

Omstreeks 17.05 uur zagen agenten de bromfietser zonder helm rijden op de Oostdam. Hij werd hierop staande gehouden. Bij navraag bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. De Montfoorter werd aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de bromfiets. Met een bekeuring voor het rijden zonder helm is hij huiswaarts gekeerd.