Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 12-10-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht

Veelpleger aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT Woensdagochtend 12 oktober rond 02.45 uur heeft de politie op het Herderplein een 18-jarige Utrechtse man aangehouden op verdenking van diefstal van de scooter waar hij op reed.

Op de Bakhuizen van de Brinkstraat zagen agenten de man met een bijrijder op een scooter rijden. De man staat bekend als veelpleger. Nadat de man een stopteken van de agenten negeerde, volgde een achtervolging die eindigde op het Herderplein. Daar kon de 18-jarige bestuurder aangehouden worden, de bijrijder vluchtte. In de scooter bevonden zich inbrekerswerktuigen en het slot van de scooter was geforceerd. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval Rivierkom

VLEUTEN Dinsdagochtend rond 07.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de Rivierkom. Een 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zeist reed vanuit stilstand achteruit om zijn lading te lossen. Daarbij zag hij niet het 12-jarige fietsertje uit Vleuten dat achter de vrachtwagen stond en met zijn fietsketting bezig was. De vrachtwagen raakte de jongen en reed daarbij over zijn rechterbeen heen. Omstanders verleenden eerste hulp totdat een ambulance arriveerde die de jongen overbacht naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Vechtpartij Montfoortlaan

UTRECHT Dinsdagochtend 11 oktober rond 09.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Montfoortlaan. Twee mannen zijn ter plekke aangehouden door de politie. Waarom de twee mannen (van 40 en 43 jaar oud, beide afkomstig uit Utrecht) ruzie hadden, is niet bekend. De verwondingen van de twee mannen zijn in het ziekenhuis gehecht. Daarna zijn ze meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Snelheidscontroles Cartesiusweg en Royaards van der Hamkade

UTRECHT Dinsdagmiddag 11 oktober heeft de politie tussen 14.30 en 16.30 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Cartesiusweg. De snelheid van 1206 passerende voertuigen is gemeten. Hiervan reden 67 bestuurders harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u.

Tussen 16.30 en 17.45 uur volgde een radarsnelheidscontrole op de Royaards van der Hamkade. Hier reden 730 voertuigen voorbij, waarvan 88 bestuurders harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hardrijders krijgen hun bekeuring op de mat.

Controle parkeerschijf

UTRECHT Dinsdagmiddag 11 oktober heeft de politie rond 17.00 uur op de Tiberdreef en Arnodreef gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone. Vijftien automobilisten zijn bekeurd voor het niet neerleggen van de parkeerschijf.

Winkeldiefstallen

UTRECHT Donderdag 11 oktober rond 14.00 uur is op de Hammarskjoldhof een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had goederen in zijn jas verborgen en niet afgerekend. De man is overgenomen van de beveiliging en meegenomen naar het politiebureau. Rond 14.30 uur heeft de politie op het Oudkerkhof een groepje van vijf meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes, van 14 tot 16 jaar oud allen afkomstig uit Utrecht, hadden goederen in hun tas die niet betaald waren. Ze zijn ook meegenomen naar het politiebureau. De goederen zijn inbeslaggenomen. Rond 17.45 uur vond een winkeldiefstal plaats aan de St. Jacobsstraat. De beveiliging heeft een 21-jarige Haagse verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw deed afstand van de goederen die zij bij zich had. Tenslotte werd rond 19.30 uur een 16-jarig winkeldiefje uit Utrecht aangehouden op de Hondsrug. De jongen deed afstand van de goederen die hij bij zich had en is meegenomen naar het politiebureau. De jongen krijgt een HALT-straf.

Aanhoudingen na drugsdeal

UTRECHT Woensdagochtend vroeg heeft de politie rond 00.30 uur twee Utrechtse mannen (van 33 en 43 jaar oud) aangehouden op de Kleine Slachtstraat vanwege een drugsdeal. De politie zag dat er een transactie plaatsvond tussen de twee mannen, van wie één bekend staat als harddrugsgebruiker. Bij hun aanhouding gooiden de mannen geld en drugs op straat. Op het politiebureau zijn de mannen gefouilleerd, waarbij meer drugs en geld werd aangetroffen. Het geld en de drugs zijn inbeslaggenomen, de mannen zijn ingesloten voor verhoor.