1e persbericht van woensdag 12 oktober 2005

Eindhoven 12-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van poging doodslag

In zijn woning in Strijp is dinsdag om 20.45 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou dinsdagmiddag verschillende keren met zijn auto de auto van een 28-jarige plaatsgenoot hebben geramd. Hij zou ook met zijn auto op de 28-jarige man ingereden zijn. Een en ander gebeurde in de buurt Lievendaal waar de twee mannen, die al enige tijd ruzie hebben, elkaar tegen kwamen. Het begon dinsdag met een woordenwisseling op de Van Vollenhovenstraat. De 28-jarige man reed daarna samen met zijn vrouw weg. De ander kwam er met zijn auto achteraan en onderweg ramde hij verschillende keren de auto van de ander. Hij probeerde de auto van de weg te drukken. Toen de 28-jarige man uit zijn auto stapte reed de 27-jarige op hem in, maar hij kon op tijd wegspringen. De auto van de 28-jarige had verschillende deuken. De 27-jarige verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Op de Antony van Leeuwenhoeklaan is woensdag om 2.25 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Leeghwaterstraat. Daar was de man al weg toen de politie kwam. Na een zoektocht zagen de politiemensen de man op de Antony van Leeuwenhoeklaan in een auto zitten. Hij had ingebroken in deze auto. Hij bleek op de Leeghwaterstraat in ook twee autos ingebroken te hebben, waarvan hij een van deze twee autos geprobeerd had weg te nemen. Uit een auto had hij de radio gestolen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Voetganger gewond bij verkeersongeval

Een 68-jarige man uit Eindhoven is dinsdag om 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Laagstraat. De man liep over het trottoir van de Laagstraat toen een 36-jarige Eindhovense fietser, die op hetzelfde trottoir reed, met zijn arm de arm van de 68-jarige man raakte. De voetganger verloor zijn evenwicht en viel. Hij raakte even buiten bewustzijn. De voetganger is met een hoofdwond en een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Vier mannen aangehouden na vondst vuurwapen

Op de Molenstraat zijn woensdag om 2.15 uur twee mannen van 41 en 37 uit Breda, een 20-jarige man uit Rijen en een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij zaten in een auto die voor een controle door de politie werd staande gehouden. In de auto vond de politie een vuurwapen. Verder lagen in de auto verschillende inbrekersgereedschappen. De vier verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Son: Inbraak in woning

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Donaulaan. De voordeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen een plasma-tv, dvd-speler, een audio-installatie, een laptop, een pc en een handtas met persoonlijke spullen.

Oost- West- en Middelbeers: Kassa weg na inbraak

Woensdag tussen 0.30 en 0.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Schepersweg. Van de toegangsdeur is een ruit vernield. Uit het kantoor is een kassa met ongeveer 600 euro weggenomen.

Deurne: Drie inbrekers opgepakt

De politie heeft zondagmiddag rond 15.00 uur op de Weg Naar Bakel twee mannen en een vrouw opgepakt. Ze waren eerder die middag betrokken bij een inbraak in een bedrijf aan de Dr Huub van Doorneweg in Deurne. Een personeelslid dat bezig was met een controle zag dat er in het bedrijf sloten opengebroken waren. Een voorraadkast stond open en er was snoepgoed en geld verdwenen. Een grote partij frisdrank stond klaar om meegenomen te worden. Toen de man verder poolshoogte nam zag hij twee mannen die er vandoor gingen. De politie werd gewaarschuwd en een half uur later troffen agenten drie personen aan bij een auto die bij de inbraak was gezien. De drie, een 27-jarige man uit Bakel, een 25-jarige Helmonder en een 19-jarige Helmondse vrouw, werden op het politiebureau ingesloten. Twee van hen zijn woensdag, na verhoor door de recherche, weer naar huis gestuurd en een van de mannen, de 25-jarige Helmonder die bij de politie op de lijst van veelplegers staat is woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch. Van de buit, snoepgoed en geld is nog niets teruggevonden. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit verdere aanhoudingen niet uit.