Spill response group holland

PERSBERICHT

Anna Paulowna, 12 oktober 2005

Spill Response Group Holland opgericht

DEN HELDER - Vijftien bedrijven, organisaties en instellingen, alle actief op het gebied van de bestrijding van olie- en chemicaliënmorsingen op en langs het water, hebben zich verenigd in de Spill Response Group Holland (SRGH). Doel van deze branchevereninging is zowel nationaal als internationaal de Nederlandse kennis, diensten en producten van het gebied van olie- en chemicaliënbestrijding aan de man te brengen.

Door de zeer effectieve inzet van het Nederlandse oliebestrijdingsvaartuig Arca bij de ramp met de tanker Prestige bleek weer eens hoeveel kennis en ervaring er bij Nederlandse bedrijven en organisaties aanwezig is om oliemorsingen snel te kunnen opruimen. Die kennis zit niet alleen bij Rijkswaterstaat, eigenaar van de Arca, maar ook bij andere leden van de Spill Response Group Holland, waaronder Smit Salvage en AVR - Industrial Services. Verder zijn bekende werven als IHC Holland en Damen Shipyards lid geworden.

'Aan kennisinstituten', zegt SRGH-voorzitter Wierd Koops, 'zijn TNO en het Waterloopkundig Laboratorium als lid toegetreden. Daarnaast hebben zich bij onze vereniging diverse bedrijven aangesloten die producten leveren om olie en chemicaliën te bestrijden. Hieronder bevinden zich de Kampers Groep, die de veegarmen voor de Arca heeft geleverd, en de firma Seadarq, die een innovatieve radar heeft ontwikkeld om oliemorsingen op te sporen. De overige leden zijn Marflex, Oil Control Systems, Franken, Absorbit en EnSaCo. 'Wierd Koops vertegenwoordigt zelf zijn adviesbureau Accidental Spill Control Consultancy.

De leden van de Spill Response Group Holland zullen zich volgend jaar april op de Interspill beurs in Londen en op andere manifestaties gezamenlijk presenteren. Verder wordt de branchevereniging het aanspreekpunt voor overheden en het platform voor innovatie en onderlinge uitwisseling van kennis en informatie.

Voor nadere informatie:
Spill Response Group Holland
Wierd Koops
Vermeerstraat 22
1761 WR Anna Paulowna
Telefoon: 0223-531230
E-mail : ascc@wxs.nl
Internet: www.srgh.nl