Politie Groningen

Persberichten woensdag 12 oktober 2005

Provincie Groningen 12-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft disndag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 700, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Brailleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 47, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1170, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Onderdendam, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 376, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Warffum, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 159, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Wagenborgen, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 61 km/uur, maximum toegestane snelheid: 30 km/uur. Controle bij basisschool naar aanleiding van klachten.
Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 591, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 284, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 22-jarige automobilist uit Groningen moest dinsdagavond op de Leegeweg in Groningen zijn rijbewijs inleveren. Surveillerende agenten zagen de man in verboden richting rijden. Daarnaast reed hij 81 km/uur, terwijl daar 30 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op
Een 33-jarige man uit Groningen is dinsdagavond in een woning op de Froukemaheerd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij verbleef in de woning waar een hennepplantage werd aangetroffen. In de woning stonden twintig grote planten en 363 stekjes. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn inbeslaggenomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Agenten moesten pepperspray en ander gepast geweld gebruiken om de verdachte in te kunnen rekenen. Hij is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Veendam: roodlicht-controle
Bij een roodlicht-controle op de Julianalaan en de Geert Veenhuizenweg zijn dinsdagmorgen tussen 7.00 uur en 8.15 uur 18 bekeuringen uitgedeeld. Negen automobilisten en negen fietsers kregen een bekeuring uitgereikt, omdat zij door het rode licht reden. Verder werden nog twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en niet hands-free bellen. Ook werd een fietser bekeurd, omdat hij geen verlichting voerde.

Appingedam: politie controleert voetgangersgebied
Tijdens controles in de afgelopen twee weken zijn 29 fietsers bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied van de Dijkstraat. De politie controleerde naar aanleiding van klachten van het winkelende publiek en winkeliers. Zij ondervinden namelijk veel hinder van fietsers die het fietsverbod negeren.

Aduard: inbraak in school
Onbekenden hebben maandagnacht in een school aan de Kleiweg ingebroken. Men verschafte zich toegang tot het gebouw door een dakkoepel te forceren. Uit de school werden meerdere computers en beeldschermen weggenomen. De technische recherche heeft in de school een sporenonderzoek verricht. De schoolleiding zal aangifte doen.

Stadskanaal: ongeval met letsel
Een 54-jarige man uit Musselkanaal is dinsdagochtend op de Zuider Kanaalweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. In een bocht botste een 38-jarige man uit Musselkanaal, die een autobus bestuurde, tegen de bedrijfsauto met aanhangwagen van de 54-jarige man. Door de aanrijding raakte het slachtoffer gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Ter Apel / Stadskanaal: vier kwekerijen opgerold bij hennepactie De politie heeft maandag samen met stadswachten, medewerkers van Essent en de gemeente Stadskanaal op vier adressen in Ter Apel en Stadskanaal hennepkwekerijen opgerold. De politie beschikte over informatie dat op enkele adressen een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Ook werd op enkele adresssen een hercontrole gehouden. Uiteindelijk werd in Stadskanaal in drie woningen aan de Semskade, Waardenlaan en Belgielaan een hennepkwekerij aangetroffen. Op deze adressen werden respectievelijk 50, 70 en 54 platen aangetroffen. Ten slotte werd in een woning aan de Sluisstraat in Ter Apel een hennepkwekerij aangetroffen. In dit pand werden rondom de woning en in de garage in totaal 160 grote en kleine hennepplanten aangetroffen. Alle kwekerijen werden ontmanteld en vernietigd. Alle bewoners zullen worden gehoord. Op alle andere adressen werd geen kwekerij aangetroffen.

Adorp: ongeval met letsel
Een 62-jarige man uit Adorp is dinsdagmiddag op de Provincialeweg N361 gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 50-jarige man uit Uithuizen kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen, waarna hij tegen de achterzijde van de Adorper botste. De 62-jarige werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Niezijl: twee gewonden bij ongeval
Een 30-jarige man uit Grijpskerk en een man uit Groningen zijn dinsdagmiddag op de Rijksstraatweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 79-jarige man uit Groningen reed samen met onder meer de Stadjer in een personenauto. De bestuurder wilde de Rijksstraatweg oprijden, maar verleende de man geen voorrang aan de automobilist uit Grijpskerk. Zowel de Grijpskerker als de Stadjer werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt.

Bedum: doorrijder met drank
De politie heeft dinsdagavond een 63-jarige man uit Bedum aangehouden voor rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De Bedumer had op de Waldadrift een aanrijding veroorzaakt, maar had de man de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. Hij werd even later op De Els aangetroffen en aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de verdachte 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. De politie maakt tegen de Bedumer proces-verbaal op.

Mussel: alcomobilist rijdt met rijontzegging
De politie heeft dinsdagnacht op de Musselweg een 37-jarige man uit Sleen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de verdachte 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau bleek dat de Drent een auto bestuurder terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Verder constateerde de politie dat de auto niet verzekerd was. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.