Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


12 oktober 2005


Apeldoorn - Fietsster gewond

Een 75-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte dinsdagmiddag rond 13.45 uur gewond na een aanrijding. Een 16-jarige bromfietser uit Apeldoorn reed vanaf het Stationsplein richting Arnhemseweg. Op de Laan van de Mensenrechten wilde hij links afslaan richting Kanaal. Hierbij zag hij de fietsster over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De vrouw werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Zij had enkele schaafwonden.


Apeldoorn - Bromfietser raakt gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Apeldoorn raakte dinsdagavond gewond. Een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn reed rond 20.40 uur over de Lange Amerikaweg vanaf de Kayersdijk. De bromfietser reed eveneens over de Lange Amerikaweg, maar uit tegenovergestelde richting. Op de kruising met het Curaçao wilde de automobilist linksaf slaan. Hij liet hierbij de bromfietser niet voorgaan. De bromfietser liep hierbij beenletsel op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.


Lieren - Insluiping in woning

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een insluiping in een woning aan de Molenberg. De bewoners werden in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.20 uur wakker van wat gerommel. Bleek dat er een onbekende man in de slaapkamer aanwezig was. De man ging er snel vandoor. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar er werd niemand aangetroffen. Uit de woning wordt niets vermist. Wel werden een paar schoenen, die mogelijk van de insluiper zijn, aangetroffen. Hoe de man is binnengekomen, is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Wenum Wiesel - Inbraak in woning

In een woning aan de Wieselse Kampweg werd dinsdagavond ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd geluidsapparatuur. De politie start een buurtonderzoek.


Apeldoorn - Inbraak in evenementencentrum

In het evenementencentrum aan de Laan van Erica werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Ook werd ingebroken in een geparkeerde auto bij het centrum. Men wist binnen te komen door een raam te vernielen. In het pand werd de keuken doorzocht, waarbij serviesgoed en een koffiezetapparaat werden vernield. Weggenomen werden onder andere geluidsapparatuur, een messenset en etenswaren. Uit de auto werd een navigatiesysteem weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Aanhouding na controle

Agenten hebben maandagmiddag twee mannen en een vrouw aangehouden. Het drietal werd gecontroleerd op de A50. Tijdens de controle werd in de auto een geprepareerde tas aangetroffen, met daarin een hoeveelheid cosmetica-artikelen. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. De drie, die van buitenlandse komaf zijn en nog geen duidelijkheid over hun identiteit hebben gegeven, werden in verband met onderzoek in verzekering gesteld.


Wenum Wiesel - 105 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben dinsdagmiddag bij een controle op de Zwolseweg 105 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1988 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km. Er is hier 50 km toegestaan. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --