Politie Zuid-Holland-Zuid

12/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-10-2005 - Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 53 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 37 keer het niet dragen van de autogordel, 15 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 1 keer voor het niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op dinsdag 11 oktober 2005 op de Vrouwgelenweg, de Nijverheidsweg, de Zuidwende en de Antoniuslaan. In totaal werden ongeveer 590 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

KEUKENBRAND
DORDRECHT- Een 23 jarige vrouw en een 22 jarige man uit Dordrecht zijn in het ziekenhuis behandeld omdat zij rook hebben ingeademd tijdens een keukenbrand in hun woning aan de Thorbeckeweg. De brand ontstond op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 omstreeks 17.50 uur. Nadat er een snelkookpan op het gas was gezet viel het stel in slaap en raakte de pan oververhit. De brandweer had het vuur snel onder controle. De keuken liep roet- en waterschade op. De bewoners konden na behandeling naar huis. De stichting Salvage van de verzekeringsmaatschappijen verleende hulp aan de bewoners.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagavond 11 oktober 2005 omstreeks 23.35 uur is op de Ramstraat een 57 jarige man uit Zwijndrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (265 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend 12 oktober 2005 omstreeks 01.55 uur is op de Mauritsweg een 44 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (350 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

POGING INBRAAK IN AUTO
DORDRECHT- Twee jongens van 21 en 15 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden nadat ze gepoogd hadden in te breken in een personenauto. Dit gebeurde op woensdagochtend12 oktober 2005 omstreeks 00.45 uur op het Dalmeyerplein. Na een melding van een alerte getuige die een goed signalement gaf van de verdachten zochten diverse politie-eenheden in de omgeving. Zij troffen de verdachten op de Blaauwweg aan en namen ze mee naar het politiebureau. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.