Politie Zuid-Holland-Zuid

12/10 Hoeksche Waard

12-10-2005 - Persberichten District III

RECTIFICATIE BERICHT AANRIJDING 3 OKTOBER J.L.
OUD-BEIJERLAND In de berichtgeving over een ongeval in Oud-Beijerland op maandag 3 oktober j.l. is een fout geslopen. Onterecht is in het persbericht aangegeven dat de veroorzaker van het ongeval een 57-jarige man uit Heinenoord zou zijn. Dit is echter niet zo.

Het ongeval werd veroorzaakt door een 18-jarige vrouw uit Maasdam. De vrouw reed in haar auto op de Beneden-Oostdijk. Ze kwam uit de richting van het centrum. Op de rotonde Sabrina vloog zij met een vermoedelijk te hoge snelheid uit de bocht. Hierdoor kwam zij op de andere weghelft terecht waar op dat moment de 57-jarige man uit Heinenoord in de auto stilstond om de rotonde op te rijden/ af te slaan. Een botsing was het gevolg. Beide bestuurders raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd. De autos raakten zwaar beschadigd.

GORDELCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een gordelcontrole op de Langeweg hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. In totaal werden ongeveer 195 voertuigen gecontroleerd.

BROMFIETSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor diversen technische gebreken en te hoge constructiesnelheid. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 van 13.00 tot 15.00 uur in het centrum van Oud-Beijerland. Er werden 17 bromfietsen door motorrijders uit het verkeer gehaald en naar de controle plaats bij het politiebureau gebracht.


1E RIJLES
OUD-BEIJERLAND- Een 47 jarige vrouw uit Mookhoek en een 37 jarige rij-instructeur uit Klaaswaal zijn gewond geraakt tijdens de 1e motorrijles van de vrouw. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 omstreeks 17.50 uur. De vrouw reed met de instructeur achterop vanaf de Christiaan Huygensstraat rechtsaf de Jan van der Heijdenstraat in. Ze had de motor niet goed onder controle, nam de bocht te ruim en botste tegen een personenauto, bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Heinenoord, die op de Jan van der Heijdenstraat reed. De vrouw kwam met de instructeur ten val. Beiden liepen een pijnlijk been op en een gekneusde pols. Ze werden door het ambulancepersoneel behandeld. De motorfiets raakte totaal vernield en de personenauto liep schade op aan de rechter voorzijde.