Cap Gemini Ernst & Young



PERSBERICHT

Capgemini en SAP moderniseren IT-landschap voor logistieke dienstverleners

Wereldwijd partnership biedt logistieke dienstverleners mogelijkheden hun bedrijfsvoering te verbeteren en in te spelen op veranderingen in de markt

PARIJS en WALLDORF - 12 oktober 2005 - Capgemini en SAP versterken hun wereldwijde samenwerking met een geïntegreerd, 'end-to-end' aanbod voor logistieke dienstverleners. Het gezamenlijke aanbod is gebaseerd op het oplossingsportfolio SAP for Logistics Service Providers. Met het aanbod bieden Capgemini en SAP een antwoord op de behoefte van logistieke dienstverleners te komen tot een betere uitvoering van hun kerntaken, zoals transport, warehousing en event management. De industriespecifieke oplossing voor logistieke dienstverleners, gebaseerd op SAP's NetWeaver platform, stelt hen in staat hun gefragmenteerde IT-landschappen weer onder één noemer te brengen en zich aan te passen aan veranderende inzichten in hun bedrijfssector. Tegelijkertijd zijn logistieke dienstverleners met deze oplossing veel beter in staat hun IT-strategie af te stemmen op hun algemene bedrijfsstrategie, zodat ze op de langere termijn hun IT-investeringen kunnen veiligstellen en eenvoudiger kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van hun klanten.

"Ons bedrijf verwacht zeker baat te zullen hebben bij het vernieuwde partnership van SAP en Capgemini", aldus Gert Vriend, directeur supply chain services bij DHL Solutions, één van 's werelds grootste logistieke ondernemingen. "Informatietechnologie vormt een cruciaal element in alle services die we onze klanten wereldwijd leveren, en dankzij dit partnership zullen we onze manier van zakendoen nog verder kunnen verbeteren zodat we kunnen blijven groeien en innoveren."

"De logistieke sector heeft dringend behoefte aan een vertrouwde IT-oplossing die beter aansluit bij de continu veranderende zakelijke omgeving," meent Erik van Dort, hoofd van de sector Distributie van Capgemini. "Samen met SAP kunnen we klanten helpen hun kosten te verlagen en tegelijkertijd meer uit hun IT-systemen te halen en hun processen beter zichtbaar te maken. Bij steeds ingewikkelder wordende supply chains en korter wordende afhandelingtrajecten, gaat het vooral om efficiency."

Logistieke dienstverleners zullen van deze samenwerking profiteren, aangezien hiermee de ervaring en expertise van de beide ondermeningen worden gecombineerd op de gebieden transport, warehousing en fulfillment management. Deze expertise staat garant voor langdurig waarde­behoud van de investeringen en zorgt ervoor dat de centrale bedrijfsprocessen door de gehele onderneming zichtbaar zijn.

"Momenteel is het zo dat een aanzienlijk deel van het IT-budget van logistieke dienstverleners opgaat aan het onderhoud van bestaande systemen. En dat terwijl ontwikkelingen in de logistieke sector een focus vereisen op vernieuwing van het servicepakket en nieuwe technologieën en capaciteiten die daarvoor nodig zijn", aldus Carsten Linz, hoofd van de business unit Service Providers van SAP. "Ons partnership met Capgemini onderstreept eens te meer hoezeer wij ons richten op de belangrijkste uitdagingen van de bedrijfstak en hoezeer wij onze klanten helpen een flexibel IT-landschap te creëren, dat geheel is afgestemd op innovatie, groei en het vermogen flexibel in te spelen op steeds veranderende eisen van de klant."

De op te richten Capgemini en SAP Centers of Excellence voor logistieke dienstverleners zullen zich met name richten op de wereldwijde uitrol van het nieuwe aanbod.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de high-tech industrie, retail, overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 28.200 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 96.400. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl

EINDE PERSBERICHT



Cap Gemini Ernst & Young