Ingezonden persbericht

Speel op safe met Safeguard PDA 4.0 voor Symbian-based mobiele apparaten
* Fraudegevoelige smartphones en PDA's optimaal beveiligd Arnhem/Oberursel, 12 oktober 2005 - Gebruikers van smartphones en PDA's met het Symbian-besturingssysteem hebben nu de beschikking over een extra beveiliging: SafeGuard PDA 4.0 van Utimaco Safeware. SafeGuard PDA is verreweg het meest efficiënte toegangscontrole- en encryptiesysteem dat momenteel verkrijgbaar is. Het biedt volledige bescherming tegen onbevoegde toegang tot apparatuur en misbruik van gegevens.

Met deze nieuwe versie van SafeGuard kunnen bedrijven hun medewerkers uitrusten met Symbian-based mobiele apparaten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging. SafeGuard PDA blokkeert namelijk elke ongeautoriseerde poging om toegang te krijgen tot de opgeslagen gegevens. Aangezien het programma verkrijgbaar is voor Symbian- én Windows Mobile-apparaten beschikken systeembeheerders nu ook in omgevingen met verschillende besturingssystemen over één complete en naadloze beveiligingsoplossing.

"Als Platinum Partner van Symbian was het voor ons een logische stap om onze productlijn voor mobiele apparatuur uit te breiden met SafeGuard PDA voor Symbian-besturingssystemen voor smartphones," aldus Ansgar Heinen, expert op het gebied van Personal Device security bij Utimaco. "De ondersteuning van SafeGuard PDA voor Symbian en Windows Mobile garandeert volledige veiligheid. SafeGuard PDA maakt onze innovatieve reeks oplossingen voor alle typen IT-infrastructuur compleet."

In de eerste zes maanden van dit jaar werden meer dan 23 miljoen nieuwe mobiele telefoons over de hele wereld uitgerust met het Symbian-besturingssysteem. Om het beveiligingsniveau voor Symbian-apparaten verder te verhogen, besloot Utimaco om op deze groeiende trend in te spelen. De functionaliteit van de meest recente versie van SafeGuard PDA is daarom uitgebreid tot de Symbian-platforms die in bedrijfsomgevingen het meest worden gebruikt, zoals de Nokia Communicator 9300/9500 en de Sony Ericsson P900/P910i.

De belangrijkste onderdelen van deze oplossing zijn een eenvoudige toegangscontrole via een wachtwoord, een symbool of een nummercode, de veilige screensaver en de ondersteuning voor snel en eenvoudig telefoneren zonder opnieuw in te loggen. Wanneer gebruikers hun wachtwoord zijn vergeten, kan dit centraal opnieuw worden ingesteld via het beproefde noodmechanisme van SafeGuard. Zo kunnen de betrokken medewerkers hun apparaat vrijwel direct weer gebruiken.

SafeGuard PDA voor Symbian en Windows Mobile biedt een uiterst efficiënte encryptie. Niet alleen van bestanden en directory's, maar ook van interne databases die worden gebruikt in PIM (Personal Information Management) zoals e-mailberichten, sms'jes, to-do lijsten en evenementen. De gegevens zijn volledig afgeschermd, tenzij de gebruiker over de correcte autorisatie beschikt.

SafeGuard PDA maakt ook beheertaken gemakkelijker: met behulp van het beproefde Microsoft Management Console kunnen IT-managers wachtwoordrichtlijnen, encryptie- en beveiligingsregels centraal instellen en vervolgens in één keer in de hele organisatie implementeren.

Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com