Gemeente Wijdemeren


12/10/05
Loosdrecht Leeft!
Projectgroep presenteert plannen en nieuw logo

De projectgroep `Loosdrecht Leeft' heeft woensdag 5 oktober, onder voorzitterschap van wethouder Yvonne Siemons, de eerste deelplannen bekend gemaakt om Oud-Loosdrecht aantrekkelijker te maken voor toeristen, recreanten én inwoners. Aan de projectgroep werd het nieuwe Loosdrechtse logo gepresenteerd. Dit is een varend zeilbootje met de tekst: "Welkom in Loosdrecht, watertuin van Nederland". Daarnaast is o.a. een schouwcommissie ingesteld om het aanzicht van de dijk aan te pakken en wordt de promotie van (nieuwe) evenementen in samenwerking met de VVV aangepakt.

De projectgroep Loosdrecht Leeft, waaraan verschillende vertegenwoordigers van organisaties en bedrijven deelnemen, is tot dusverre een enorm succes. Sinds begin dit jaar hebben de deelnemers
zich ingezet voor promotie van evenementen en het aanzien van de dijk. Grote en kleine bedrijven, jong en oud, zijn bij elkaar op bezoek geweest om elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Uit de laatste presentatie van de plannen is gebleken dat het niet bij praten alleen is gebleven.

Schouwcommissie
Een schouwcommissie schouwt enkele keren per jaar het aanzien van de dijk om ondernemers en bewoners aan te spreken over hun gevel, bord, vlag of voortuin om zo gezamenlijk de dijk mooier te maken. Dit blijkt veel resultaat te boeken. Er is al veel opgeknapt. Ook de gemeente heeft daartoe haar steentje bijbedragen. Het nieuwe logo is gratis gemaakt door één van de ondernemers. Het logo moet een beeldmerk zijn van de beleving van recreatie en toerisme in Loosdrecht en zal ondermeer worden gebruikt voor briefpapier, websites en welkomstborden. Deze komen ondermeer langs de invalswegen voor promotie van evenementen.

Promotie evenementen
Betere samenwerking tussen VVV en bedrijfsleven, voor promotie van evenementen, blijkt hard nodig. Binnenkort organiseert de VVV een bijeenkomst voor alle ondernemers in Loosdrecht om hen te informeren over de activiteiten van de VVV. Via beurzen, kranten en internet worden de evenementen in Loosdrecht gezamenlijk gepromoot. Om de informatie op de website www.vvv-loosdrecht.nl beter te stroomlijnen is een speciale commissie ingesteld. Bedoeling is dat de site voor toeristen én ondernemers een goed beeld gaat schetsen van wat Loosdrecht heeft te bieden en van de activiteiten van de VVV. Een ander promotiemiddel zijn de tassen die al jarenlang aan recreanten bij de Mijndense sluis worden uitgedeeld. Plan is deze aantrekkelijker te maken en de informatie ook beschikbaar te stellen bij jachthavens en logiesaccommodaties.

Begeleiding Loosdrecht Leeft
De projectgroep `Loosdrecht Leeft' is begin dit jaar ontstaan. Deelnemers zijn horecabedrijven, watersportbedrijven, vrijwilligers die evenementen organiseren, de VVV, OKL, vertegenwoordigers van Recron en Hiswa, campings en recreatieparken. Sinds de start werd de projectgroep, op kosten van de provincie (Projectbureau RES) en de gemeente, begeleid door Leisuresult. Dit stokje is nu overgedragen aan de gemeente Wijdemeren. Dit gebeurde symbolisch door overhandiging van een rode map met de concrete resultaten en plannen. Het projectbureau RES heeft inmiddels laten weten dat Loosdrecht Leeft op de prioriteitenlijst staat voor subsidie van de provincie Noord-Holland. Daarnaast zal ook NORT (Noord-Hollandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme) ondersteuning verlenen om Loosdrecht Leeft een vervolg te geven.

Wethouder Yvonne Siemons, voorzitter van de bijeenkomst, is onder de indruk van het enthousiasme waarmee ondernemers aan Loosdrecht Leeft meewerken. "Ze zijn aan de slag gegaan en hebben geweldige resultaten geboekt. Het is geen loze kreet, Loosdrecht Leeft!"