Gemeente Wijk bij Duurstede

Duurzaam Veilige Inrichting Parkwijck

Het doel van dit project is de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Dit project moet vooral door de bewoners en belanghebbenden gestalte krijgen. Daarnaast zijn renovatiewerkzaamheden aan bepaalde rioolaansluitingen, weggedeelten en groenvoorzieningen noodzakelijk. De betrokken straten bij de plannen rond de Duurzaam Veilige Inrichting Parkwijck zijn: Sluishoofd, Dukdalf, Hofstede, Kruisboog, Leenman, Regthuis, Rosmolen, Schepenen, Schout, Vesting, Waag, Warande en winkelcentrum De Horden. Het is de bedoeling begin 2006 te starten met de uitvoeringswerkzaamheden.

2^e workshop
Afgelopen donderdag 6 oktober hebben bewoners van Parkwijck, samen met diverse betrokken instanties, deelgenomen aan de 2^e workshop. Deze stond in het teken van oplossingen voor de knelpunten.

Voordat de bewoners van start gingen is er even gediscussieerd over het nut en noodzaak van een 30km-zone en over een voorstel voor een parkeerverbodzone voor de hele wijk in samenhang met handhaving. In de discussie werd duidelijk dat, als de hiervoor genoemde verkeersmaatregelen eenmaal uitgevoerd zijn, er nog een taak ligt voor de bewoners, belanghebbenden, politie en gemeente om gezamenlijk aan gedragsbeïnvloeding te werken. Na de discussie zijn de bewoners enthousiast aan het werk gegaan om oplossingen te bedenken voor de knelpunten in hun straat. De oplossingen die bedacht zijn, zijn door de bewoners zelf op een tekening gezet.

Conceptvoorstel Wijkplan Parkwijck
De gemeente gaat in overleg met politie en brandweer de voorstellen van de bewoners bespreken en toetsen. Sommige voorstellen moeten nog nader onderzocht worden. Na toetsing en controle komt er op korte termijn (begin november) een concept voorstel "Wijkplan Parkwijck". Zo gauw het conceptvoorstel "Wijkplan Parkwijck" gereed is, wordt dit via een huis-aan-huis brief bekend gemaakt. In deze brief staat waar en wanneer het plan ter inzage komt te liggen. Tijdens de ter inzage periode (4 weken) wordt er een inloopavond voor alle bewoners en belanghebbenden van Parkwijck georganiseerd, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om zich nog persoonlijk te laten informeren over de maatregelen die voorgesteld zijn en eventueel een bedenking in te dienen tegen bepaalde voorgestelde maatregelen.

Definitief Wijkplan
Na de ter inzage periode worden alle ingebrachte bedenkingen behandeld. Iedereen die een bedenking indient krijgt hierover persoonlijk bericht. Als alle bedenkingen afgehandeld zijn en het plan nog een keer aangepast is zal het Wijkplan Parkwijck aan het college voorgelegd worden om definitief vastgesteld te worden.

Ook het definitieve plan met bijbehorende besluiten zal ter inzage worden gelegd. Tegen sommige bijbehorende besluiten, zoals kapvergunningen en verkeersbesluiten die bij het definitieve plan horen, krijgt men nog een mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

Info
Wilt u meer informatie over de Duurzaam Veilige Inrichting van Parkwijck? Kijkt u dan op www.wijkbijduurstede.nl. Heeft u geen computer met internetaansluiting? In de hal van het gemeentehuis staat een informatiezuil, waar u gratis gebruik van kunt maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksafdeling, tel. 595 595 en vragen naar de heer Erik Valkenburg (bij afwezigheid:de heer Edwin van Dorp).


* Geplaatst op: 12-10-2005 12:25:51