Provincie Limburg

Limburg presenteert Versnellingsagenda in Den Haag Versneld naar 2012, Limburg is alvast begonnen

Een gezelschap van ruim 50 Limburgse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden is woensdag 12 oktober met de hogesnelheidslijn naar Den Haag gereisd om daar de Versnellingsagenda, Limburg op weg naar 2012 aan staatssecretaris Economische Zaken Karien van Gennip te presenteren. Met het gezelschap reisden ook 200 eindexamenkandidaten VWO mee. Zij kregen in de trein uitleg over de Versnellingsagenda en gingen in discussie over de regionale economie met bekende Limburgse bestuurders en mensen uit het bedrijfsleven. In Den Haag kregen de scholieren een excursie kennismaking met politiek Den Haag. Jongeren zijn immers de toekomst van onze economie en onze provincie. Met deze Versnellingsagenda investeert Limburg in hen!, aldus gedeputeerde economische zaken Martin Eurlings.

De Versnellingsagenda, Limburg op weg naar 2012 is een toekomstvisie op de Limburgse economie vergezeld van een dynamische agenda waarbij majeure projecten versneld worden uitgevoerd. De projecten uit de Versnellingsagenda zijn zó geselecteerd dat ze een bijdrage leveren aan de nationale economie in lijn met de uitgangspunten van het Kabinet. De Versnellingsagenda is het concrete antwoord op het verzoek dat de Tweede Kamer in maart aan Limburg heeft gedaan om zon visie te ontwikkelen. De tekst van de Versnellingsagenda is vanaf woensdag 12 oktober te vinden op www.limburg.nl/ondernemendlimburg (klik op actieprogramma's).

Het aanbieden van de Versnellingsagenda is de tweede editie van de Limburgdag waarbij Limburg zich in Den Haag krachtig presenteert. De eerste editie werd gehouden op 13 oktober 2004 onder de noemer Technologisch Top-preuve; waarbij Limburg zich als Technologische Topregio presenteerde.

In Den Haag hebben de Limburgse vertegenwoordigers Eerste- en Tweede-Kamerleden en Staatssecretaris Van Gennip ontmoet. Na de presentatie van de Versnellingsagenda was het tijd om te netwerken tijdens een lunch met gerechten uit de Heerlijkheid Limburg.

De scholen die aan het programma hebben deelgenomen zijn:
* Porta Mosana College Maastricht

* Graaf Huyn College Geleen

* Stedelijk Lyceum Roermond

* Bisschoppelijk College Broekhin Roermond.

bijlage: factsheet versnellingsagenda PDF-document

12-10-2005 12:08