Gemeente Lingewaard


Veel aandacht voor verkeersveiligheid en bereikbaarheid in Lingewaard

De Broeksestraat in Gendt wordt voor het fietsverkeer doorgetrokken naar het recreatieve fietspad lang de Linge.

Een groot deel van de Lingewaardse uitgaven gaat op aan verkeerszaken. Bij het college van burgemeester en wethouders staat de verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Maar ook een vlotte doorstroming en een goede bereikbaarheid van de woonkernen. Om dit beleid voort te kunnen zetten heeft het college in de begroting 2006 weer een fors aantal investeringen op stapel staan. Goed voor een totaalbedrag van ruim vijf miljoen euro.

Fietsers hebben gemeentebreed de aandacht. In de begroting staat dan ook vermeld dat alle schoolroutes en recreatieve fietsroutes uiterlijk in 2010 veilig moeten zijn. Daarnaast wordt in 2006, in het kader van goed openbaar vervoer, daar waar nodig, bij abri's fietsenstallingen aangebracht.

Bemmel
Het winkelgebied in Bemmel gaat begin volgend jaar op de schop. Lingewaard is in overleg met Nijmegen om alsnog de afgesproken ontsluiting van Bemmel west op de N325 te realiseren. Op langere termijn moet er een ook aansluiting komen vanaf de Karstraat. (naar Huissen)

Het winkelgebied in Bemmel staat een compleet nieuw verkeersstructuur te wachten. Verder is in Bemmel de Herckenrathweg tussen de rotonde Klaverkamp en de Cuperstraat aan de beurt voor een herinrichting.

Evenzo de realisatie van een verkeersvoorziening op de Teselaar.

Doornenburg
De Pannerdenseweg en Duisterestraat worden volgend jaar drastisch aangepakt. De reconstructiewerkzaamheden bestaan uit het vervangen van zowel de fundering als het asfalt. Diezelfde werkzaamheden gelden ook voor het gedeelte van de Duisterestraat en Pannerdenseweg buiten de bebouwde kom.

Gendt
De reconstructie van de Broeksestraat bestaat uit twee onderdelen. Allereerst wordt deze weg opgeknapt. Tevens wordt het doodlopende gedeelte met een fietspad verlengd dat aansluit op de recreatieve fietsroute langs de Linge. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode 2005-2006.

Huissen
Dit jaar is op de Loostraat een rotonde aangelegd op de kruising Nielant. De kruising met de Heirweg is gereconstrueerd. Volgend jaar wordt de Loostraat vanaf de nieuwe rotonde tot aan de Trumanstraat aangepakt.

Looveer is dringend aan een opknapbeurt toe. Het gedeelte bij het bedrijventerrein is niet duurzaam veilig ingericht. De kruispunten vragen dan ook om een herinrichting. De bedrijven op Looveer hebben hiervoor reeds een financiële bijdrage geleverd.

In de herinrichting wordt tevens de beveiliging van de ligweide bij het Zwanewater meegenomen. Op dit moment kunnen auto's die van de weg raken een gevaar opleveren voor de badgasten. Tevens wordt in 2006 de planologische en financiële haalbaarheid onderzocht van een aansluiting Karstraat (Agropark) en de A 325 (snelweg Arnhem-Nijmegen).

Bereikbaarheid
De afgelopen jaren zijn er veel vragen gesteld over de gemeentelijke informatieborden. De grootste ergernis is dat de plattegronden niet actueel zijn. De bereikbaarheid was in het geding. Het college heeft besloten om in Lingewaard op 21 locaties de informatieborden te actualiseren en een uniforme uitstraling te geven.

Zie ook:
Programmabegroting 2006
Volop woningbouw in gemeente Lingewaard
Daling belastingdruk voor inwoners in Lingewaard

Bericht geplaatst 10 oktober 2005