Rijkrecherce


Rijksrechercheonderzoek schietincident Laakkwartier afgerond

Dordrecht, oktober 12, 2005

Het Rijksrechercheonderzoek naar het schietincident op 10 november 2004 in het Laakkwartier in Den Haag is afgerond. De hoofdofficier van justitie in Dordrecht heeft naar aanleiding van de bevindingen van de Rijksrecherche besloten geen vervolging in te stellen tegen de betreffende scherpschutter.

Bij de inval in een woning in de Antheunisstraat in het Haagse Laakkwartier op 10 november 2004 zijn door één scherpschutter twee schoten afgevuurd: één waarschuwingsschot en één gericht schot.

Uit het Rijksrechercheonderzoek naar het schietincident blijkt dat de schutter zich heeft gehouden aan de instructies. Ook voldeed de schutter aan de gestelde eisen in de Regeling training en toetsing vuurwapengebruik politie en de Regeling toetsing geweldbeheersing politie. Ook de Advies
commissie politieel vuurwapengebruik, onder leiding van de hoofdofficier van justitie te Middelburg, heeft geconcludeerd dat de schutter in de rechtmatige uitoefening van zijn bediening was en dat het schieten conform de Ambtsinstructie is geschied.

Het Rijksrechercheonderzoek naar het schietincident is gestart op verzoek van de hoofdofficier van justitie in Den Haag, omdat het schietincident in arrondissement Den Haag plaatsvond. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van de hoofdofficier van justitie in Dordrecht.