Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/10)

TILBURG, 12 oktober 2005

Bijtende en slaande man aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Heuvelring omstreeks 04.20 uur een 26-jarige man uit Lelystad aangehouden die kort daarvoor op de Heuvelring twee Tilburgers van 23 en 22 jaar zonder enige aanleiding met een riem geslagen had. Ook had hij het 23-jarige slachtoffer in zijn linkermiddelvinger gebeten. De verdachte, die in de regio Flevoland te boek staat als veelpleger, kon zich vandaag door het overmatige alcoholgebruik niets meer van het incident herinneren.

De twee slachtoffers verklaren dat zij op de Heuvelring een man met een riem in zijn handen zagen staan, terwijl zijn broek half op de billen hing. De man schold een van de slachtoffers uit voor homo en flikker, kennelijk omdat die een roze polo shirt aanhad. Hierop begon de verdachte met zijn riem te slaan, waarbij hij de slachtoffers tegen hun hoofd raakte. Ook beet hij met kracht in de linkermiddelvinger van het 23-jarige slachtoffer.

De politie trof de verdachte aan ter hoogte van de bankjes en de paaltjes van de Nieuwlandstraat, waar hij achter twee containers lag. Hij had een zwarte dikke riem vast. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en mag zich op 1 december aanstaande bij de rechter verantwoorden.

Jongeman aangehouden na dreigementen

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Ringbaan Zuid omstreeks 03.40 uur een 18-jarige jongeman aangehouden die thuis bij zijn moeder in een woning in de wijk Broekhoven voor grote problemen zorgde. Hij had glazen water in haar gezicht gegooid en zou haar hebben opgesloten. Daarna was hij op weg gegaan naar haar moeder, waarbij hij gedreigd had dat als oma de deur niet open zou doen hij alle ruiten zou ingooien en misschien wel vermoorden. De politie heeft de agressieve jongeman voor de woning van oma aangehouden, op grond van een artikel uit de politiewet, omdat hij een gevaar voor andere personen dreigde te worden. Hij is overgeplaatst naar een justitiële instelling voor jongeren in Breda alwaar hij zich in september al had moeten melden.

Lood en ijzerdief aangehouden in Goirle

GOIRLE: Een 55-jarige Goirlenaar is vannacht omstreeks 01.00 uur op heterdaad aangehouden op de Muldersweg terwijl hij bezig was met het weghalen van oud ijzer van een bouwterrein van winkelcentrum de Hovel. De politie kwam ter plaatse na een melding. De agenten zagen dat de verdachte bezig was met het in zijn fietstas stoppen van oud ijzer. De uitvoerder deed vandaag aangifte van de diefstal van sloopmaterialen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond in het stadspark Oude Dijk een 29-jarige Tilburger aangehouden die nog een vonnis van 3 dagen c.q. 179 euro had openstaan. Agenten herkenden de man die op zijn fiets door het park reed. Het was de dienders ambtshalve bekend dat de man nog drie dagen moest zitten. Hij is overgebracht naar het cellencomplex. Hij heeft ook een proces-verbaal gekregen omdat hij zich niet kon legitimeren.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

MOERGESTEL: Gisteravond is omstreeks 23.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg. De daders hebben een hek kapot geknipt waarna ze het onderste paneel van de zij ingang hebben opengebroken. Uit het kantoor werden vijf computerkasten gestolen. Vermoedelijk zijn de daders op de vlucht gegaan toen de sleutelhouder arriveerde, omdat er bij de zijdeur nog een uit de kantoorruimte afkomstige flatscreen werd aangetroffen.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG Op de Ringbaan Noord is vannacht omstreeks 01.45 uur een 38-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd gecontroleerd omdat hij reed met een kapot linker achterlicht. De agenten roken bij de bestuurder een hevige alcohollucht. Hij blies 600 ugl wat overeenkomt met 1,35 promille. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen vier flessen bier gedronken.

Man aangehouden op gestolen snorfiets

TILBURG: De politie heeft gisteren bij het Wilhelminapark een 19-jarige Tilburger aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed. De agenten controleerden de bromfietser omdat het verzekeringsplaatsje omgebogen was. Bij controle bleek de snorfiets gesignaleerd te staan voor een ander politiekorps vanwege diefstal. De aangehouden jongeman verklaarde dat hij de snorfiets geleend had van een vriend en niet wist dat de snorfiets gestolen was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk