Politie Gelderland-Midden

Rivierenland - verkeerscontroles Bemmel en Zetten
Publicatiedatum: 12-10-2005 15:37:34

De politie heeft dinsdagochtend verkeerscontroles gehouden op de Heister in Bemmel en op de Mammoetstraat in Zetten. Daarbij werden tientallen bekeuringen uitgeschreven. In Bemmel werd gecontroleerd op het vermogen van brom- en snorfietsen. Zes mensen werden hierbij bekeurd omdat hun voertuigen te veel vermogen hadden. In Zetten gingen in totaal 18 mensen op de bon voor diverse verkeersovertredingen. Negen stuks voor een te hoog vermogen van hun brom- en/of snorfiets, één voor het niet dragen van een helm, één voor te gladde banden op de bromfiets en zeven inzittenden van auto's voor het niet dragen van een gordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Duivenaar geeft zichzelf aan na vechtpartij
Publicatiedatum: 12-10-2005 15:36:38

Een 44-jarige inwoner van Duiven heeft zichzelf dinsdagmiddag aangegeven als verdachte van een mishandeling. Eerder die dag was de man betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in zijn woonplaats. Hij zat daar met enkele bekenden. Een woordenwisseling over een privékwestie liep uit tot een handgemeen. Na het incident was de man weggelopen en ging naar huis. Hij kreeg wroeging en is vervolgens naar het politiebureau gegaan om zichzelf aan te geven. De Duivenaar werd aangehouden en is na verhoor weer vrijgelaten. De politie van Rivierenland onderzoekt de zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tolkamer - jongen (11) gewond bij uitlaten hond
Publicatiedatum: 12-10-2005 15:35:34

Op de Europakade in Tolkamer is dinsdagavond omstreeks 19.45 uur een 11-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Volgens het slachtoffer was hij zijn hond aan het uitlaten op zijn fiets. Toen ze op de dijk waren begon de hond te trekken waardoor de jongen zijn fiets niet meer in bedwang had. Hij viel zo'n acht meter van de dijk naar beneden en liep een lichte verwonding op aan zijn knie. Hij is door personeel van de ambulancedienst bekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - man (58) gewond na bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 12-10-2005 15:34:58

Een 58-jarige man uit Houten is dinsdagmiddag in Duiven gewond geraakt na een bedrijfsongeval bij een transportbedrijf. Dat gebeurde omstreeks 12.50 uur. De man zou bezig zijn geweest met het monteren van een nieuwe transportband op ongeveer 3.5 meter hoogte. Door een nog onbekende oorzaak stapte de Houtenaar naar achteren, waardoor hij naar beneden viel. Hij kwam ongeveer twee meter lager op een stilstaande transportband terecht.
Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn schouder. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---