Nuon

Nuon positief over diversificatie MEP
12 oct 2005 | Amsterdam | Nuon
Energieonderneming Nuon is blij met de aankondiging van het Ministerie van Economische Zaken om vanaf 1 juli 2006 diversificatie aan te brengen in de MEP-subsidies. Dit voorstel sluit aan op eerdere voorstellen van Nuon om de subsidie op de productie van duurzame stroom effectiever in te zetten. Door de diversificatie wordt de subsidie beter verdeeld, wat ten goed komt aan het milieu. Tot nu wordt bij de toekenning van MEP-subsidie geen onderscheid gemaakt tussen het soort biomassa dat wordt gebruikt en in welk type centrale (gas of kolen) de biomassa wordt meegestookt. Door het aanbrengen van diversificatie worden de biomassasoort en de technologie die het meeste milieuwinst opleveren, het meest ondersteund. Hiermee wordt de MEP-subsidie beter en meer economisch gestimuleerd, waardoor met hetzelfde budget aan MEP-subsidie meer milieuvoordeel wordt gerealiseerd.
Nuon is ook blij met de bepaling van het Ministerie dat het verstoken van biomassa in een kolenvergassingscentrale een aparte status heeft gekregen. Daarmee is erkenning gekomen voor de centrale van Nuon in het Limburgse Buggenum, waar Nuon met behulp van vergassingstechnologie kolen en biomassa omzet in elektriciteit. Die erkenning is ook van belang voor de nieuwe elektriciteitscentrale die Nuon momenteel ontwikkelt. Bij de ontwikkeling van deze multi fuel-centrale wordt uitgegaan van de moderne vergassingstechnologie. Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in het eerste halfjaar van 2005 bedraagt EUR 2,6 miljard. Het aantal medewerkers per 30 juni 2005 bedraagt 9.603 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.