12-10-05 r/> Uitvoering watertaken kan efficienter en goedkoper Watertaken als riolering en zuivering kunnen beter worden uitgevoerd tegen lagere kosten.

Door meer ruimte te geven aan gemeenten en waterschappen, zal de samenwerking verbeteren. Ook moet inzichtelijk gemaakt worden naar de gebruikers toe, hoe het zuiniger en goedkoper kan. Dat zegt CDA-woordvoerder van Lith voorafgaande aan het overleg over waterketen.

Van Lith: 'Een jaar geleden diende het CDA een motie in die het kabinet opriep de efficiency te bevorderen. Het kabinet is hiermee aan de slag gegaan. Afspraken tussen en met waterschappen en gemeenten zijn gemaakt. Ruimte wordt geboden voor diverse initiatieven om maatwerk te leveren. Dat is een goede zaak.' Van Lith is kritisch over de lokale lasten. 'Het CDA wil dat burgers duidelijkheid krijgen over de hoogte van de waterrekening en de inzet om kosten te besparen. Het kabinet constateert dat de kosten omlaag kunnen, maar geeft vervolgens niet aan wat dit voor burgers kan gaan betekenen. Dit kan nog veel beter.'