Gemeente De Bilt


Terug- en vooruitkijken met Munniksma

P E R S B E R I C H T

Bilthoven, 12 oktober 2005

Terug- en vooruitkijken met Munniksma

Begin november 2004 is de heer Munniksma gevraagd onafhankelijk vertrouwensman voor de gemeente De Bilt te worden. Directe aanleiding hiervoor was het burgerinitiatief Maartensdijk dat op 10 mei 2004 aan de provincie werd aangeboden. Als reactie op dit burgerinitiatief bracht de provincie een rapport uit dat vervolgens in de gemeenteraad De Bilt besproken werd. De gemeenteraad nam het besluit om het proces van herstel in het vertrouwen van de gemeente De Bilt op gang te brengen. Belangrijke voorwaarde was dat er een externe deskundige zou worden aangetrokken om dit proces te begeleiden. De gemeente De Bilt benaderde hiervoor de heer Munniksma, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze.

De heer Munniksma analyseerde op basis van gesprekken met betrokkenen en het lezen van documenten de relatie van de inwoners met het gemeentebestuur van de gemeente De Bilt.

Nu is het tijd geworden voor een terugblik. De heer Munniksma is van mening dat de gemeente

De Bilt stappen in de juiste richting heeft gezet. Ter afronding van zijn taak wil hij alle betrokkenen nader informeren over de stand van zaken en daar tevens bij stilstaan.

Vanuit de raadsgriffie zijn de direct betrokkenen reeds per brief uitgenodigd. Op maandag 17 oktober zal vanaf 20.00 uur een openbare bijeenkomst in Dijckstate plaatsvinden waarbij een presentatie door de heer Munniksma wordt gegeven. Door zowel vertegenwoordigers van de raad en het college wordt vervolgens een toelichting gegeven op de stand van zaken. Daarna kan het gesprek met de aanwezigen worden aangegaan.