Sportsplaza verkrijgt ook rechten Engelse Premier League goals

Infostrada bv

Sportsplaza biedt vanaf heden naast alle doelpunten in de Eredivisie ook alle doelpunten in de Engelse Premier League live op de mobiele telefoon. Voor de beeldrechten is een tweejarige overeenkomst gesloten met Bullion International Ltd. en Player X Ltd.

Product Manager Sportsplaza Bouk Hoytink: 'Alle goals van de Eredivisie en de Premier League live op je mobiel, dat is voor de echte voetbalfan een must. Het is natuurlijk helemaal super om naast de Nederlandse competitie ook even de doelpunten van bijvoorbeeld Bergkamp en Van Nistelrooy te scoren op je mobiel!'

Vorig jaar ging Sportsplaza van start met de Goal Alerts van de Nederlandse Eredivisie bij alle vijf operators. In de zomerperiode was ook de Tour de France live te volgen op Sportsplaza. Vooralsnog zijn de Premier Leaguegoals te zien binnen Sportsplaza op KPN i-mode en Vodafone Live!

Naar verwachting zijn er in 2007 rond de 8 miljoen voor videogeschikte handsets in gebruik op de Nederlandse markt. Uit onderzoek blijkt dat 10 % van alle feature handsetbezitters binnen nu en twaalf maanden videobestanden zal downloaden en bekijken op zijn mobiel. In Azië ligt dit percentage al boven de 25%.

Sportsplaza staat voor live sport op je mobiele telefoon: snel, continu en betrouwbaar op de hoogte blijven van alle sporten en alle sportevenementen. Bouk Hoytink: Sportsplaza is goed op weg om haar belofte om uit te groeien tot de ultieme sportbeleving op je mobiel na te komen. Iedereen kan een gratis goal scoren op zijn mobiel, je hoeft alleen het woord Goal te zenden per SMS naar 1011.' Voor meer informatie zie ook www.sportsplaza.com

Europa's toonaangevende sportinformatieleverancier Infostrada Sports verzorgt dagelijks de sportcontent op Sportsplaza.