Politie Hollands Midden

Datum: 12 oktober 2005

Noordwijk Politie zoekt tasjesrover

De politie is een onderzoek gestart naar een gewelddadige overval op een 45-jarige vrouw uit Noordwijk. Dit gebeurde woensdag 12 oktober, rond 08.30 uur, op een parkeerplaats aan de Duinweg. De vrouw werd bij haar auto in de Russiche taal aangesproken door een nog onbekende man. Plotseling sloeg de man op de vrouw in. Daarbij werd mogelijk gebruik gemaakt van een stuk hout. Vervolgens pakte de man de tas van de vrouw en rende er mee weg. De klappen verwondde de vrouw aan haar hoofd. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Voorschoten Aanhouding na rijden door rood licht

Een 17-jarige bromfietser uit Leiden negeerde op woensdag 12 oktober, rond 08.15 uur, een rood verkeerslicht op de kruising Leidseweg met de Trompweg. Agenten die dit zagen zetten de man aan de kant. Bij nadere controle bleek dat hij geen bromfietscertificaat had en zich ook niet kon legitimeren. De jongen werd aangehouden. Nadat zijn paspoort aan het bureau was gebracht en de identiteit van de jongen zeker was mocht hij het bureau weer verlaten. Wel kreeg hij drie bekeuringen; één voor het rijden door rood licht, één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en één voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Waddinxveen Drie jongens aangehouden De politie heeft op woensdag 12 oktober, omstreek 11.40 uur, op aanwijzen van een alerte getuige drie jongens aangehouden op het Raadhuisplein. De jongens waren via het dak van een pand aan de Raadhuisplein binnengedrongen en hadden kleding uit het pand meegenomen. Toen zij weg wilde gaan, liepen zij de agenten tegen het lijf. De drie, allen 14 jaar en woonachtig in Waddinxveen, hadden de gestolen spullen in hun bezit. De politie heeft de jongens meegenomen naar het politiebureau waar zij een verklaring hebben moeten afleggen. De ouders zijn ingelicht en hebben hun zoons mee naar huis kunnen nemen. Tegen de jongens wordt verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --