Inwoner Overijssel wint Record Jackpot: 12 miljoen euro

Nederlandse staatsloterij

Den Haag, 12 oktober 2005 - De Record Jackpot van 12 miljoen euro belastingvrij is gevallen op een in de provincie Overijssel verkocht Staatslot. Gisteravond viel de hoogste Jackpot in de historie van Nederland's oudste loterij. De bezitter van het winnende Staatslot heeft zich nog niet bij de Nederlandse Staatsloterij gemeld.

De laatste dag voor de trekking besloten vele Nederlanders hun geluk nog te beproeven. Nog nooit gingen in de 279-jarige geschiedenis van de Staatsloterij op één dag zoveel Staatsloten over de toonbank als op maandag 10 oktober. Uiteindelijk stopte de teller op 200.736 verkochte Staatsloten. Dit betekent dat gemiddeld ongeveer 370 loten per minuut werden verkocht. Het vorige record dateert van 16 augustus 2004. Op die dag werden in totaal 196.641 loten verkocht.

De Staatsloterij keert deze maand voor de tweede keer in 2005 de Jackpot uit. In april werd de Jackpot van 8 miljoen euro gewonnen door twintig personeelsleden van een zorgcentrum in Hoogezand.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. Dankzij het ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage - minimaal 60% van de totale inleg wordt als prijzengeld uitgekeerd - biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. Dé prijzenloterij van Nederland keert in 2005 maandelijks 2 x 1 miljoen euro en 20 x een ton belastingvrij uit. De Jackpot start op 5 miljoen euro en kan in 6 maanden oplopen tot 14 miljoen euro. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (