Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 12 oktober

Alkmaar 12-10-2005 - 16.00 uur

Verkeerscontroles

Akersloot, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Boekel. Tijdens deze controle werden 16 bestuurders bekeurd. Tien van hen omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel en zes kregen een bekeuring omdat zij de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Heerhugowaard/Broek op Langedijk, dinsdag 11 oktober 2005.

Op de Smaragd in Heerhugowaard en de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk werden algemene verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden 19 bestuurders bekeurd. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel (5) en een te groot motorvermogen van bromfietsen (4). De andere overtredingen waren van technische aard of hadden te maken met overtredingen van verkeersregels. Tijdens deze controle werden 40 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Alkmaar/Bergen/Schoorl, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmiddag en avond werden op verschillende wegen in Alkmaar, Bergen en Schoorl door twee motoragenten rijdende verkeerscontroles gehouden. In totaal weren 18 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen. Van één motorrijder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met een snelheid van 141 km/u over een weg met een snelheidslimiet van 80 km/u.

Hoogkarspel, woensdag 12 oktober 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een snelheidscontrole gehouden op de

Drechterlandseweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Er werd van 27 voertuigen de snelheid gemeten. In zes gevallen werd een snelheid gemeten van boven de 100 km/u. Deze bestuurders werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/u.

Fietsendiefstallen Vroonermeer

Alkmaar, dinsdag 11 oktober 2005.

Begin oktober is geconstateerd dat het aantal fietsendiefstallen in de wijk Vroonermeer fors is gestegen. De fietsen worden voornamelijk weggenomen vanaf opritten en uit tuinen.

De politie vraagt bewoners alert te zijn en verdachte situaties te melden via 0900-8844. Het is raadzaam fietsen zoveel mogelijk in het zicht te houden cq. te parkeren.

Uw tip

Heeft u informatie die belangrijk is in dit onderzoek? Neem dan contact op met het team Alkmaar Noord van Politie Noord-Holland Noord; op telefoon nummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw van tas beroofd.

Alkmaar, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmorgen rond 12.00 uur werd een 67-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd. Dit gebeurde op het Oudorperplein. Het slachtoffer liep daar met haar rolator toen zij van achter werd ingehaald door een blanke man op een fiets. In het voorbijgaan pakte hij de tas van de rolator van de vrouw en reed vervolgens snel weg in de richting van de Krijtmolen. Het gaat om een man van tussen de 25 en 30 jaar. Hij had zeer kort (gemillimeterd) donker haar. Het slachtoffer kon geen goed signalement geven over de kleding van de verdachte.

Bromfietser gewond na aanrijding.

Wervershoof, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagavond raakte een 17-jarige bromfietser uit Grootebroek gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat. De bestuurder van een personenauto, een 25-jarige man uit Wervershoof, reed vanaf een parkeerplaats de rijbaan op. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Deze moest uitwijken en kwam vervolgens tegen een paal tot stilstand. De bromfietser raakte hierbij gewond aan been en rug en is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Politiebikers actief in de Noordkop

Wieringerwerf, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmiddag en avond is heeft het biketeam van de politie in de Noordkop een groot aantal controles gehouden in Hippolytushoef, Den Oever, Anna Paulowna, Wieringerwaard en Wieringerwerf. Tijdens deze controles werden zes bromfietsers bekeurd voor diverse overtredingen. Ook een dronken automobilist maakte kennis met het biketeam. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Molenstraat in Den Oever. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 850 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Oever, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagavond werd een 46-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Molenstraat. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 850 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagavond werd een 33-jarige inwoner van Sint Maartensvlotbrug aangehouden op de Rijksweg. De man reed daar als bestuurder van een bromfiets en was bestrokken bij een verkeersongeval. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt en blies 600 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Nieuwe Niedorp, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagavond werd een 47-jarige man uit Nieuwe Niedorp aangehouden op de Langereis. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 710 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drie personen gewond bij verkeersongeval.

Hippolytushoef, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagavond raakten drie personen gewond bij een ongeval op de kruising van de Koningsweg met de Rijksstraatweg. De bestuurder van een personenauto, een 69-jarige man uit Hippolytushoef reed over de Koningsweg. Bij hem in de auto zat zijn 69-jarige echtgenote. Op de genoemde kruising verleende deze bestuurder geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 75-jarige man uit Den Oever. Bij de aanrijding raakten de man en vrouw uit Hippolytushoef licht gewond. De man uit Den Oever werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen.

Bewoner houd inbreker aan.

Zwaagdijk, woensdag 12 oktober 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag, kort na middernacht werd de bewoner van een woning aan de Tuinstraat wakker van vreemde geluiden in zijn woning. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij dat een voor hem vreemde man in de gang liep. Hij greep de man vast waarna een worsteling ontstond. Uiteindelijk wist de bewoner de man op te sluiten in het toilet waarna de politie werd gebeld. Deze heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 38-jarige man uit Polen. Voorzover bekend werden geen goederen uit de woning weggenomen.

Inbraak woning.

Castricum, woensdag 12 oktober 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Oosterweide. Men kwam in het huis door het vernielen van een raamkozijn het boren van gaatjes- waardoor het raam kon worden geopend. Vanuit de woning werden een mobiele telefoon en een laptopcomputer weggenomen.