Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Oosterhout (12/10)

OOSTERHOUT NB, 12 oktober 2005

Twee winkeldieven op heterdaad ingerekend

WAALWIJK: Twee winkeldieven zijn dinsdagmiddag 11 oktober rond 15.30 uur in Waalwijk aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om een man en een vrouw. De man, een 42-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch werd rond 15.30 uur op heterdaad betrapt. Dat gebeurde toen hij in winkelcentrum De Els een MP-3 speler stal. De man sloeg op de vlucht en werd daarbij achtervolgd door een politieagent en een beveiligingsbeambte. Zij zagen kans om de verdachte op de Winterdijk in te rekenen. Korte tijd later verscheen de vrouw aan het politiebureau om haar vriend vrij te pleiten. Bij controle van hun auto vond de politie nog meer gestolen goederen: een aantal DVD's, een dekbedovertrek, een hoeslaken en doosjes tandenborstels. De vrouw, een
20-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch werd daarop ook aangehouden. Het duo is in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat de goederen gestolen waren uit winkels in Drunen, s-Hertogenbosch en Waalwijk. De vrouw is op woensdag 12 oktober weer in vrijheid gesteld. De man zit nog steeds vast en is een zogenaamde veelpleger. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen en werkt daarbij nauw samen met het Openbaar Ministerie met als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Op de bon vanwege het niet dragen van de gordel

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie controleerde woensdag 12 oktober
2005 tussen 11.00 uur en 15.00 uur op de Tilburgseweg de draagplicht van de autogordel. In totaal kregen 47 overtreders een bekeuring van
45,- Drie automobilisten kregen ook een bon van 140,- omdat zijn niet-handsfree telefoneerden tijdens het autorijden.
Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.
De verantwoordelijkheid ligt bij iedereen persoonlijk: de passagier zonder gordel draait zélf voor de bon op. Alleen voor overtredingen door kinderen jonger dan 12 jaar gaat de bon niet naar de overtreder, maar naar de bestuurder.

Woninginbraken in s-Gravenmoer

S-GRAVENMOER: In de nacht van woensdag 12 oktober is er in drie woning ingebroken in ´s-Gravenmoer. Aan de Bieselaar forceerde de dader de achterdeur van een woning. De dader ging er vandoor met geld. In de brandgang achter de woning vonden de agenten persoonlijke spullen van de gedupeerden terug.
Op dezelfde manier werd er ook ingebroken aan de Molendijk. De dader ging er vandoor met bankpasjes. Ook hier werden in de tuin persoonlijke spullen van de gedupeerden terug gevonden. Ook in de Zwaanstraat werden bewoners van een huis de dupe van de inbreker. Ook daar kwam hij binnen door de achterdeur open te breken en was hij op zoek naar geld. Een klein geldbedrag werd hier buitgemaakt. De politie nam in alle gevallen een aangifte op en stelde buurtonderzoeken in. Op de plaatsen waar dadersporen waren achtergebleven, heeft de technische recherche ook nog een onderzoek ingesteld.


39 voertuigen te snel langs de radar

OOSTERHOUT / HULTEN: De radarauto van de politie stond dinsdag 11 oktober 2005 in Oosterhout en Hulten. Er zijn 39 overtreders geteld. Het overzicht ziet er als volgt uit:

Locatie controle: HULTEN, Langenbergseweg
Tijdstip controle: van 11.45 uur tot 13.45 uur
Aantal passanten: 1438
Overtredingen: 13
Hoogste snelheid: 100 km/u

Locatie controle: OOSTERHOUT, Vijf Eikenweg
Tijdstip controle: van 14.05 uur tot 17.05 uur
Aantal passanten: 2767
Overtredingen: 26
Hoogste snelheid: 98 km/u

Auteur: Jeroen Steenmeijer