Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Stichting Doelmatig Verzinken vestigt zich bij de Metaalunie
12-10-2005

Het Bestuur van de Stichting Doelmatig Verzinken (SDV) vestigt zijn secretariaat bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. Aanleiding hiervoor zijn de veranderingen in de markt van staalbouw en industriële productie van staalproducten. Bij de Koninklijke Metaalunie zijn veel branchegroepen ondergebracht die te maken hebben met staal en met het conserveren van staal. Het bestuur van de SDV beoogt hiermee nadrukkelijker aanwezig te zijn in deze markten en met behoud van onafhankelijkheid een bredere dienstverlening te kunnen realiseren.

Het secretariaat van de Vereniging voor Oppervlaktebehandeling van Materialen (VOM) is ook bij de Koninklijke Metaalunie ondergebracht. De SDV wil zich eveneens richten op een nauwere samenwerking met de VOM. SDV verwacht het gebruik van zink om staal te beschermen (nog) beter te kunnen stimuleren en een (nog) betere ondersteuning te kunnen geven aan (potentiële) gebruikers van het thermisch verzinkproces en van thermisch verzinkt staal. Ook verwacht SDV dat zo de collectieve belangenbehartiging efficiënter kan worden georganiseerd waardoor zij meer invloed heeft op wet- en regelgeving. De voorzitter van het Bestuur, de heer H.G.J.M. Verstappen, verwacht dat een belangrijke stap voorwaarts is gezet en dat de continuïteit van SDV is geborgd.

SDV doet en initieert onderzoek en geeft voorlichting over het gebruik van zink om staal tegen corrosie te beschermen en voert inspecties en keuringen uit aan staalconstructies en producten, die thermisch zijn verzinkt of voorzien zijn van een duplex-systeem.

De Koninklijke Metaalunie voert het secretariaat van veel branchegroepen- en verenigingen. Deze houden zich bezig met collectieve branchespecifieke belangenbehartiging met name op het economische en technische vlak. Deze specifieke belangenbehartiging sluit goed aan bij de brede collectieve en individuele belangenbehartiging van de Metaalunie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de directeur van SDV, drs. G.H.J. Reimerink, telefoon 033-277010 of door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres.

Reageren: sdv@worldonline.nl